ACTUALITAT  

Espanya busca solució electoral en la RFEF per a accelerar la candidatura al Mundial 2030

Per Mauro Pérez · 11 Abril, 2024

Amb la incertesa sobre les eleccions de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), la candidatura conjunta d’Espanya, Marroc i Portugal per al Mundial 2030 espera una solució per a avançar. Encara que el procés electoral ha generat retards, s’espera que una vegada Pedro Rocha, màxim favorit a reemplaçar en el càrrec a Luis Rubiales, assumisca la presidència, es puga desbloquejar la situació.

La candidatura enfronta el desafiament de seleccionar entre les 15 possibles seus, de les quals s’exclouen tres o quatre. Mentre que altres països van definint les seues posicions, Espanya encara no ha concretat la seua Big Book, un document crucial per a la preparació del Mundial. La cautela ha sigut l’estratègia de Rocha, qui ha mantingut un perfil baix per a evitar conflictes abans d’assegurar la presidència.

Entre les seus en discussió, Gijón va ser descartada a causa de la negativa del seu ajuntament, mentre que València enfronta obstacles burocràtics. La FIFA exigeix el control dels estadis tres mesos abans del torneig, la qual cosa planteja desafiaments per als estadis de titularitat privada com els del Real Madrid i el Barcelona.

Mentrestant, la candidatura de Gran Canària destaca pel seu professionalisme, encara que enfronta desafiaments geogràfics. A més, sembla evident que una de les dues seus gallegues serà descartada, sent en aquest moment Balaídos la que sembla estar en situació precària, respecte a Coruña.

FIFA realitzarà inspeccions tècniques a Espanya al juny per a avaluar les seus proposades. A mesura que s’aproxima la data límit del 31 de juliol, s’espera que la situació electoral es resolga i la candidatura espanyola puga avançar amb fermesa cap a l’organització del Mundial 2030.