Sin categoría  

ATENCIÓ: Els veïns tornen a exigir tombar el vell Mestalla

Per Alex Alfaro · 19 Març, 2023

El València va dissenyar l’operació de canvi d’estadi en una etapa de bonança urbanística i basada en l’interés per rendibilitzar el sucós sòl de Mestalla, però també hi havia una raó legal que li va espentar a construir un nou camp.

El Tribunal Suprem, en una sentència de 16 de desembre de 2005, va confirmar la il·legalitat de l’ampliació de Mestalla de 1998 per ocupació de sòl públic i condemnava a l’enderrocament de la graderia de La Mar i les ampliacions del Gol Gran i Gol Xicotet. L’Ajuntament de València, que va modificar el pla general urbanístic per a poder alçar eixes noves graderies, havia d’executar l’enderrocament de tot lo construït.

Eixa batalla judicial va ser lliurada per la Federació d’Associacions Veïnals de València, que va aconseguir l’empara legal per a frenar la part de l’obra prevista en l’Avinguda de Suècia, però mai va demanar l’execució de l’enderrocament perquè ja estava en marxa el projecte de trasllat al nou estadi.

És ara, quan la caducitat de l’Actuació Territorial Estratègica davant la passivitat del club porta als veïns a estudiar les possibilitats jurídiques que tindrien per a fer complir el mandat de l’Alt Tribunal.

En aquest sentit, en un reportatge publicat per part del diari Las Províncias, els veïns han expressat voler que es complisca la sentència del Suprem que avala l’enderrocament de la graderia de la Mar amb l’objectiu que Meriton finalitze el Nou Mestalla.

És més, alguns veïns han volgut tornar a activar la idea que si no es construeix l’estadi, exigiran “tirar la graderia”. D’aquesta manera, és un tema que continua viu i actiu.