ACTUALITAT  

L’aposta defensiva de Rubén Baraja, clau per entrar a Europa

Per Mauro Pérez · 25 Abril, 2024

La present temporada ha sigut una de transició per al València CF, marcada per una aposta per la solidesa defensiva com a base per a la reconstrucció de l’equip. Sota la direcció de Rubén Baraja, l’enfocament ha sigut clar: consolidar una defensa robusta com a punt de partida per a competir en cada partit.

Els números recolzen esta estratègia. Des de l’arribada de Baraja, el València ha mostrat consistència en la rereguarda, reflectida en les estadístiques entre gols a favor i en contra. Amb 35 gols anotats i 34 rebuts, l’equip ha aconseguit acumular 47 punts en la taula. Hugo Duro lidera la taula de golejadors amb 12 gols, seguit per Pepelu (5) i Guerra (4), entre altres.

No obstant això, la falta de fluïdesa en el joc ofensiu ha sigut evident. Malgrat comptar amb alguns talents destacats en l’atac, com Hugo Duro, l’equip ha lluitat per trobar la porteria amb regularitat. Esta situació contrasta amb la rica història golejadora del club, que tradicionalment ha sigut reconegut per la seua capacitat per a marcar gols de manera constant.

En l’actualitat, el València es troba entre els equips amb menor quantitat de gols, la qual cosa reflecteix les dificultats que ha enfrontat en l’aspecte ofensiu. Si bé encara queden sis jornades per disputar-se, la tendència suggereix que l’equip continuarà enfrontant desafiaments per a convertir oportunitats en gols.

Esta escassetat golejadora no sols posa en relleu la necessitat de millorar l’eficàcia en l’últim terç del camp, sinó que també destaca la importància de mantindre la solidesa defensiva com a base per a competir en una lliga tan exigent com LaLiga.