ACTUALITAT  

Comité d’Apel·lació de la RFEF: Anul·la la sanció al Getafe CF per insults racistes

Per Mauro Pérez · 18 Abril, 2024

El Comité d’Apel·lació de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha decidit anul·lar la sanció imposada al Getafe CF, que consistia en el tancament parcial de l’estadi Coliseum Alfonso Pérez durant tres partits. Esta mesura havia sigut establida després dels insults racistes dirigits a Marcos Acuña durant el partit contra el Sevilla FC.

Els fets van ocórrer durant la jornada 30 de LaLiga, quan un aficionat es va dirigir amb insults racistes contra el futbolista argentí del Sevilla,Acuña, així com contra l’entrenador Quique Sánchez Flores. A pesar que l’autor dels insults va ser identificat i expulsat de l’estadi, el Getafe va ser sancionat amb el tancament parcial de la seua graderia i una multa econòmica de 27.000 euros.

No obstant això, el Getafe va presentar un recurs davant el Comité d’Apel·lació de la RFEF, argumentant que la sanció era desproporcionada i que el club havia col·laborat en la identificació i expulsió de l’aficionat. Després de revisar les al·legacions presentades, el Comité d’Apel·lació va decidir acceptar el recurs del club azulón i revocar la sanció imposada.

“El Comité d’Apel·lació de la RFEF ha estimat les al·legacions presentades pel Club amb relació als fets reflectits en l’acta del partit”, va anunciar el comunicat del Getafe. En conseqüència, la sanció de tancament parcial de l’estadi queda sense efecte, permetent al club azulón continuara disputant les seues jornades en el Coliseum Alfonso Pérez sense restriccions.

Cal recordar que pels mateixos fets en el partit contra el Reial Madrid, Mestalla va tindre la sanció del tancament de la graderia Mario Kempes, a més de 45.000 euros. Així ho va fer saber el Comité d’Apel·lació de la RFEF, al conjunt valencianista.

“Una vegada valorada l’excepcional gravetat dels fets (.) i el seu caràcter obertament racista, en aplicació del que es disposa en els articles 51 i 76.2.b) i d), es considera procedent i proporcionada la imposició d’una sanció de clausura parcial del recinte esportiu per un període de cinc partits i una sanció pecuniària per un import de 45.000 euros”, va reflectir Competició en la seua resolució.

Finalment, es va decidir estimar parcialment el recurs formulat pel conjunt valencianista i deixar en tres jornades la clausura de la Graderia Mario Kempes, a més de baixar la multa econòmica dels 45.000 euros imposats pel Comité de Competició a 27.000 euros.