ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El VCF busca fitxatges sense cost de traspàs

Per Miguel Fernández · 17 Agost, 2020

Han passat dotze dies des que aquest nou mercat estival pel Covid-19 va quedar inaugurat, però el València encara no ha ´tocat´ la campana d’eixida en el caseller dels fitxatges. L’entestament de Meriton Hòldings a donar prioritat a les eixides, unit a la recessió econòmica que provocarà en les arques el club l’absència de l’equip a Europa, provocarà que siga un estiu molt menys agitat en el capítol d’arribades. Per això, la secretària tècnica s’ha començat a moure en aqueixa lògica low cost que es transmet des de les altes esferes de la propietat.

Segons informa el diari Marca, Anil Murthy ha encomanat una missió molt concreta a Miguel Ángel Corona: elaborar un informe complet de reforços que puguen arribar al València CF a cost zero o cedits, sense suposar un desemborsament econòmic a l’entitat. Algunes d’aqueixes cessions podrien incloure alguna opció de compra, encara que bastant lluny de quantitats elevades com els 25 milions que es van desemborsar per Kondogbia en l’estiu de 2018. I és que la participació en Champions League i els beneficis de la presència d’afeccionats a Mestalla podien arribar a reportar al club uns 75-80 milions d’ingressos que enguany desapareixeran per complet, per la qual cosa Meriton Hòldings buscarà compensar aquest vessant amb moltes eixides de jugadores que tenen un gran cost d’amortització i, al mateix temps, entrades que exigisquen poc esforç monetari.

No obstant això, Marca també indica que això no significa que aparega alguna oportunitat de joves amb projecció que conviden a realitzar alguna inversió més significativa, com el cas de Diogo Leite o Tomás Esteves, els dos futbolistes de la pedrera del FC Porto, dels que es ve parlant molt en les últimes setmanes. No obstant això, aquesta no serà la tònica habitual. El València de baix cost comença a carburar, i Miguel Ángel Corona i el seu treball de recerca al mercat de cost zero es troben ara al volant.