ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Incendi a Villanueva de Viver sense control i obliga a desallotjar 8 pobles

Per Blanquinegres · 23 Març, 2023

L’incendi forestal localitzat en el terme municipal de Villanueva de Viver (Castelló) avança a última hora d’aquest dijous sense control de forma “molt violenta” i ha cremat ja unes 800 hectàrees en una primera estimació després d’obligar a desallotjar a entre 600 i 800 persones de diverses poblacions i pedanies.

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans el director general d’Interior de la Generalitat, Salvador Almenar, que s’ha traslladat al lloc, des d’on ha indicat que la capacitat d’evolució de foc a aquesta hora és “molt alta”, en part per les condicions meteorològiques en la zona i també per les “grans” quantitats de combustible “disponible” en el terreny.

El Centre de Coordinació de Emergències ha establit la Situació 2 del Pla Especial d’Incendis Forestals en aquest incendi, que s’ha iniciat en el Barranc de Sentenal i en l’extinció del qual estan participant mitjans terrestres i aeris.

Així, estan treballant en el lloc sis mitjans aeris -tres helicòpters (un d’ells d’Aragó) i tres avions-, dos autobombes, tres unitats de bombers forestals de la Generalitat -una d’elles helitransportada-, una dotació de bombers del Consorci Provincial de Castelló, una unitat de prevenció i un agent mediambiental.

La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha sigut activada pel Centre Nacional de Seguiment i Coordinació de Emertgencias per a intervindre en l’incendi.