ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Cañizares: “Fer entrar en raó a Meriton és un camí complicat”

Per Miguel Fernández · 13 Agost, 2020

Santiago Cañizares no és un home que es caracteritze per caminar amb moltes indirectes. Per a bé, o per a malament, sempre transmet allò que pensa des del respecte i l’assossec. I aquesta vegada, amb tota la tempesta causada per la polèmica gestió de Meriton Hòldings, no ha sigut menys. El seu nom, com el d’altres il·lustres personatges de la història del València CF com Ayala, Kempes o Subirats, va aparéixer vinculat al manifest de la iniciativa Esperit del 86, formada per un grup de valencianistes que busca trobar possibles solucions al desgovern que el rumb de Peter Lim està provocant en la imatge i l’estructura del club de Mestalla.

No obstant això, Cañizares ha anat més enllà i s’ha pronunciat públicament a través del seu compte de Twitter, on ha exposat les raons per les quals va considerar adequat adherir-se a aquesta plataforma i la perspectiva amb la qual veu la difícil situació de l’entitat de la Capital del Túria. En primer lloc, Cañizares ha explicat que, després de reunir-se amb els impulsors de Esperit del 86, va creure que havia de secundar-los públicament per ser “gent honesta” que solament busca “democratitzar el club” i que està preocupada per la gestió de Meriton Hòldings.

No obstant això, la llegenda del València CF també ha advertit que és molt important el suport popular per a emprendre un trajecte que planteja dues solucions possibles: fer entrar en raó a la propietat, que ha definit com a “complicat”, o incomodar-los la seua irresponsable gestió. A més, Cañizares ha revelat quines són les intencions d’aquesta plataforma: abordar al setembre l’elaboració d’un full de ruta que buscarà “reunir l’u per cent de l’accionariat del club”, per tractar de començar processos de control sobre els actuals gestors.

Finalment, encara que ha advertit de la dificultat de fer desaparéixer de l’escena institucional a un mandatari que posseeix “més del 80% dels accions”, sí ha instat que aquells que estiguen descontents amb el rumb del club se sumen a la iniciativa de l´Esperit del 86 per a intentar aconseguir accions importants com a “impugnació de comptes, exigir compliment via legal de compromisos i sobretot, no estar de braços plegats davant la humiliant gestió que cada dia patim”, ha conclòs.