ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Apel·lació no retira la groga a Diakhaby davant el Cadis

Per Pablo Marquez · 13 Abril, 2021

Ha passat ja una setmana de l’incident entre Juan Cala i Mouctar Diakhaby. El futbolista del València CF no vol quedar-se parat amb el presumpte insult racista que va rebre per part del jugador del Cadis. Per este moriu, Diakhaby ha parlat en diferents mitjans per a contar la seua versió dels fets.

Cal recordar que, quan va rebre l’insult en el partit, Mouctar Diakhaby es va enfadar molt i va encarar-se amb Juan Cala. Eixa acció va provocar que l’àrbitre del partit, Medié Jiménez, amonestara al futbolista del València amb targeta groga. Des del club pensen que esta situació estava motivada per l’insult racista que va rebre.

El recurs del València ha sigut desestimat

Per esta raó, el València ha recorregut a la sanció per a intentar que el Comité puga retirar l’amonestació al central francés. No obstant això, segons ha informat Mario Selma, el comité d’apel·lació de la Reial Federació Espanyola de Futbol ha desestimat el recurs del València per a retirar la targeta groga a Mouctar Diakhaby.

El comité pensa que no hi ha proves de l’insult racista. Per este motiu, consideren que no hi ha proves d’una provocació prèvia d’un insult racista. D’esta forma, Diakhaby ha rebut una amonestació per una raó que al València li sembla molt injusta.

El València defensa al seu futbolista

El club ha manifestat des del primer moment que confia en el seu futbolista i ha intentat protegir-lo per a tractar d’erradicar el racisme en el món del futbol. Cal recordar que l’informe del peritatge de la lliga no va trobar l’insult de Juan Cala a Mouctar Diakhaby. Els experts en la lectura de llavis només varen trobar l’expressió “merda” i no “negre de merda” com denuncia Diakhaby. Haurem d’esperar per a veure si el València continua demanant una investigació per a conéixer el que realment va passar a l’estadi Ramon de Carranza.