ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Ancelotti rectifica: “Quan em referisc a l’estadi de Mestalla no em referisc a 46.000 persones. Em referisc a un grup que ho ha fet molt malament”

Per Marc Santiago · 23 Maig, 2023

Carlo Ancelotti ha atés als mitjans de comunicació fa uns instants en una roda de premsa on ha parlat sobre els polèmics esdeveniments que van ocórrer el passat diumenge durant el partit que enfrontava al València i al Reial Madrid, on Vinicius Jr va rebre insults racistes per part d’uns pocs aficionats valencianistes.

A l’acabar el partit, l’entrenador italià va dir en la roda de premsa posterior que l’ambient a l’estadi de Mestalla era un ambient mal i racista. Açò va enfadar molt l’entorn valencianista i a la premsa local, ja que Ancelotti va posar les paraules d’uns pocs en la boca de tots. Realment va ser un malentés per problemes amb l’idioma, perquè el camp cridava “Tonto” al jugador brasiler després de ser expulsat, com s’ha fet sempre en tots els camps de futbol.

Ancelotti ha rectificat aquest matí i ha comentat el següent:


Quan em referisc a l’estadi de Mestalla no em referisc a 46.000 persones. Em referisc a un grup que ho ha fet molt malament. Em van dir que deien “Tonto”. No és un insult racial, però és un insult

 

Si bé s’agraïx el gest de demanar disculpes i rectificar, des de gran part de la premsa internacional s’ha marcat a l’afició valencianista com a racista, com per exemple durant la retransmissió del partit a la cadena ESPN Brasil, que digueren diverses vegades que el públic era racista.

El món del futbol ha de canviar i ha de perseguir i castigar a tots aquells que cometen actes així, però tampoc es pot criminalitzar d’aquesta manera a una afició que ha sigut, és i serà una de les millors aficions del món, que sempre dona suport a als seus i que acompanya l’equip arreu de tot el món. El València i la seua afició mereixen respecte.