ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Amb Cenk i Cömert i pensant en la final de Mallorca: el possible onze del València contra el Madrid.

Per Marc Santiago · 19 Maig, 2023

El partit contra el Reial Madrid d’aquest cap de setmana serà un partit especial pel centenari de Mestalla, però també serà un partit complicat, on el València haurà d’aprofitar totes les oportunitats que tinga i estar molt encertat en el seu joc per a poder sumar punts. Si bé el Reial Madrid aplega amb baixes importants com la del seu porter, Thibaut Courtois, i segurament presente un onze inicial amb rotacions, segueix sent el Madrid i té un equip superior al d’aquest València de Meriton. Rubén Baraja haurà de plantejar un onze competitiu per a intentar emportar-se la victòria.

La defensa serà un dels tants problemes que haurà de resoldre, ja que no disposarà ni amb Gabriel Paulista ni amb Mouctar Diakhaby, ambdós seràn baixa per sanció. Per tant, la parella de centrals haurà de ser Cenk i Cömert, que com ja comentàrem ahir, no han sigut els més fiables quan han jugat junts. A més es suma el perill que Gayà reba una targeta groga, el que li suposaria no poder estan contra el Mallorca, on el València realment es jugarà molt. Per l’altra banda tant Thierry com Foulquier estaran disponibles. Descartariem una defensa de 5 per falta de centrals de confiança per al Pipo.

El mig del camp pot variar depenent del dibuix, sent les opcions un 4-4-2 o un 4-2-3-1. El més probable és que, com la setmana passada, opte per aquest últim, ja que li permet tindre un doble pivot format per Javi Guerra i per Nico González, situant per davant a un Almeida que compataria amb més llibertat, afavorint el seu joc. Les bandes estarien ocupades per Lino a l’esquerra i amb el dubte de si per la dreta jugaria Kluivert, deixant el lloc de referència a algun altre davanter, o seguir amb Diego López que porta fent molt bons partits últimament i està en un gran estat de forma.

A la davantera hi ha altra incógnita, ja que si segueix l’esquema amb una sola referència, sols hi hauria lloc per a un puntaCavani portava sent el titular durant la temporada, però la seua falta de gol i les actuacions positives d’altres companys fan que no siga el clar candidat. Hugo Duro ve d’estar entre cotons la setmana passada, on va entrenar en solitari i va aplegar molt just al partit de Vigo. A més aquesta temporada no està sent molt bona per al madrileny pel que fa a xifres golejadores. Per últim, està Alberto Marí, qui ve de ser l’heroi a Vigo i que ha demostrat que, malgrat la seua joventut presenta un nivell digne del primer equip, amb actuacions notories i amb una actitud molt bona.

Dit tot açò el possible onze que podria presentar Baraja seria: Mamardashvili en porteria, ThierryCömertCenk i Gayà en defensa, KluivertJavi Guerra, Nico, Almeida i Lino en el mig del camp i Cavani com a referència.