+  PRIMER EQUIP  

Amb 61 punts, el València aspiraria a més a les principals lligues europees

Per Pere Alapont · 07 Abril, 2015

En estos moments els València és 4t classificat amb 61 punts, 52 gols a favor i 22 en contra. L’empat contra el Vila-real en la passada jornada sembla haver sentat com una poalada d’aigua freda, ja que acaba pràcticament amb les aspiracions utòpiques de ser campions de Lliga i torna a estar per darrere de l’Atlètic de Madrid en la classificació. El ben cert és que els nombres del València segueixen sent extraordinaris, i més sabent de la inexistent experiència prèvia d’un grup que ha començat a treballar junt fa pocs mesos.

Comparant  amb la resta de lligues europees i amb els mateixos punts que porta de moment, el València ja en porta més que el segon classificat d’Itàlia, una Roma que té 56. A Alemanya, el Wolfsburg, que també és segon, porta 57. D’altra banda, a França, després de 31 jornades, o siga, dos més de les que es porten a Espanya, el PSG és líder amb només 62 punts, un més que els que porta el València. I a Anglaterra més del mateix; un totpoderós econòmicament com és el Manchester City  té els mateixos punts que el València i és 4t amb dos partits més.

L’extremada competitivitat que està veient-se este any al Campionat espanyol fa que, injustament, algun dels equips que estan en la pomada pels llocs Champions no vaja a poder gaudir d’una de les places i veja com, havent fet la millor temporada de la seua història (pot passar amb Sevilla i València) ha de conformar-se amb l’Europa League. Així és el futbol.