ACTUALITAT  COVID-19  

Les noves mesures a la Comunitat Valenciana davant la COVID-19

Per Miguel Fernández · 18 Agost, 2020

La creixent complexitat de la situació sanitària ha obligat el Govern a prendre mesures urgents. Les imatges vistes en alguns recintes d’oci nocturn, així com en esdeveniments multitudinaris, van provocar que el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut es reunira divendres passat per a adoptar una sèrie de mesures que va anunciar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i que entraran en vigor a partir de hui amb una durada mínima de tres setmanes.

A la Comunitat Valenciana les restriccions més severes al·ludeixen al sector de l’oci i la restauració. Queda suspesa l’activitat en qualsevol recinte d’oci nocturn ni es permet consumir alcohol en espais públics. Els sectors de l’hostaleria i la restauració també veuen limitat el seu exercici professional. No es podran acceptar clients a partir de les 00.00 hores, l’ocupació màxima serà de 10 persones assegurant la distància de 1,5 metres entre taules i tots els locals hauran de tancar les seues portes a la 1 A.M.

Aquells esdeveniments que reunisquen més de 400 persones dependran de l’autorització de les institucions de Salut Pública, mentre que en les reunions d’àmbit familiar i privat es recomana un màxim de 10 persones i, a poder ser, amb el mateix grup social amb el qual es conviu habitualment. També queda terminantment prohibit fumar en espais públics (inclou platges, terrasses i via pública) si no és possible mantindre la distància de seguretat. La Comunitat Valencia ha aumentat els requisits del Govern Central i ha fet extensible aquesta prohibició a pipes i cigarrets electrònics.

Aquestes noves mesures també estableixen altres patrons d’actuació en les residències de persones majors. Els PCR es realitzaran tant als nous residents com a treballadors que arriben amb el permís de treball. Les visites també seran limitades, permetent una única persona per resident i amb un màxim de temps d’una hora diària. No obstant això, es permetran excepcions en aquells residents que es troben en els últims moments de vida. Finalment, es prohibeixen les eixides dels residents i es recalca que, en cas de brot epidèmic descontrolat, les persones de risc tindran prioritat per a accedir a les proves PCR.