+  PRIMER EQUIP  

Alcácer, el matador de l’àrea

Per Pere Alapont · 04 Septembre, 2014

En la prèvia del possible debut amb la samarreta de la selecció espanyola del valencianista Paco Alcácer, Blanquinegres fa un humil anàlisi de quin tipus de davanter és el jove de Torrent. A Alcácer no se’l pot considerar un jugador baixet -fa 1’83 m d’alçada- però tampoc és d’un tamany com per a dominar el joc aeri i de dins l’àrea de la manera en què ho fa. I és que, observant les estadístiques, tots els gols que Alcácer ha anotat amb el València en competició oficial (Lliga, Copa i Europa) han nascut dins de l’àrea de l’equip rival. No és que ‘Paquito’ no sàpiga marcar des de fora de l’àrea, que li ho pregunten a Diego López que en el partit de presentació va patir el verí d’un tir llunyà del davanter del València, però aquest ha desenvolupat una gran tècnica per a fer-ho dins del territori del porter rival.

Balonets que representen la ubicació des d’on Alcácer ha anotat els seus gols en competicions oficials

 

Sense anar més lluny, el primer gol que ha aconseguit aquesta temporada ha sigut a l’altura de l’àrea xicoteta, rematant amb el peu dret i amb molta destresa un centre de Gayà (a Gayà ja li dedicarem altra entrada en aquesta web, que s’ho mereix).

Si ens remuntem a la darrera temporada, 14 gols entre Lliga (6), Europa League (7) i Copa del Rei (1). El de Copa, al Nàstic, molt semblant al de divendres passat davant el Màlaga, estant al lloc adequat en el moment adequat i dirigint la pilota on el porter no pot arribar amb només un toc. Al Camp Nou altre semblant.

Alcácer anota davant el Málaga el seu primer gol a l’actual temporada

 

Un partit que resumeix bé el que és Alcácer com a davanter és el de quarts de final d’Europa League davant el Basilea a Mestalla. 3 gols. Rebent un baló amb el pit i rematant a continuació, empalant el baló des de quasi la vorera de l’àrea i espentant-la gràcies a estar al lloc adequat quan tocava.

Gols de tots els colors, de número 9, de 7, gols propis de jugador d’altura i altres dels típics baixets hàbils. Amb 21 anys va a debutar amb la selecció absoluta després d’haver deixat la seua emprempta també en les categories inferior. Quin és el seu sostre?