ACADÈMIA GLOVAL  ACTUALITAT  

Albelda reconeix que es va reunir amb Lay Hoon i parla sobre la situació del València

Per Joan Marc García · 13 Abril, 2023

El València medita canvis en l’estructura de l’Acadèmia per a la pròxima temporada. Una de les idees del club per a millorar el funcionament de Paterna està centrada en reforçar l’organigrama de l’Acadèmia designant com a màxim responsable a algú amb autoritat dins del món del futbol i coneixement detallat de la institució de Mestalla.

En eixe sentit, tal com ha informat la Cadena SER que el mes de febrer passat es va produir una reunió amb David Albelda. Al partit, que es va celebrar a la Canyada, va acudir la presidenta del València, Layhoon Chan, qui tenia la intenció de conéixer personalment a la llegenda del club valencianista. En la conversa se li va plantejar a Albelda la possibilitat d’entrenar durant tres mesos al juvenil B valencianista i, una vegada acabada la temporada, tornar a parlar per a buscar una nova funció per a ell.

L’excapità i llegenda del club ha respost a aquests rumors a Deportes Cope Valencia i no es tanca la porta: “S’ha publicat i he rebut molts missatges. Li han de preguntar al València CF. Ara tinc fills a l’escola, treballe a LaLiga i estic obert a moltes coses. D’aquest tema no en tinc notícies. Vaig tenir una reunió fa mes i mig perquè em deien que Layhoon em volia conèixer personalment, però no sé res, em sorprèn”.

El de La Pobla Llarga no es tanca portes, ja que per a l’excapità del València “tot el que siga ajudar a formar jugadors sempre és del gust d’un”. Això sí, segons Albelda la decisió no depèn d’ell: “Cal preguntar al València CF per aquesta notícia. Han passat molts anys que va entrar Meriton i mai no he tingut l’opció d’entrar. M’he buscat la vida amb altres coses. Si es dóna en el futur, m’ha de quadrar, si és que es dóna. Ara el més important són altres coses”.

David Albelda opina sobre la situació del València

La llegenda del València també va parlar sobre la crisi esportiva i social que travessa el València als micròfons de Deportes Cope Valencia: “Estic igual o més preocupat. Estem en una situació igual o pitjor. Tenim tres setmanes molt importants. S’hauria de treure 7 de 9. Guanyar Valladolid i Elx i Sevilla em fa més por. Fa por perquè tots van puntuant. Si guanyes el Sevilla ja tens tres punts. L’Espanyol ara sembla més feble, però és una incertesa. Entenc la situació agònica dels aficionats en veure una situació tan delicada de l’equip“.

A més, Albelda també ha opinat sobre quin és el problema de la plantilla del València: “S’ha fet una plantilla molt d’acord amb la idea futbolística de Gattuso. Potser en la seva idea no calia un 6 tan físic. Aleshores volem que amb aquesta plantilla juguem a alguna cosa diferent. Els Almeida, Kluivert, Lino, Castillejo, fins i tot Nico, els costa replegar. Per jugar a això potser no haurien estat aquests els jugadors elegits per venir al València. Cal sumar més coses. La plantilla és jove, potser és un canó en una situació més fàcil, però igual en aquesta situació es torna un canó a la inversa.