La millor informació del ValènciaCF en valencià

Aixina està la candidatura del Nou Mestalla per al Mundial 2030
,

Aixina està la candidatura del Nou Mestalla per al Mundial 2030

COMPARTIR

Este dilluns s’han reunit en la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, els representants de les diferents parts implicades que han avaluat la possibilitat de presentar a València com a seu del Mundial de Futbol 2030, si finalment ix triada la candidatura conjunta d’Espanya i Portugal per a organitzar la competició.

A la reunió han assistit Josep Miquel Moya, director general d’Esport de la Conselleria de Raquel Tamarit que exerceix de coordinador d’aquesta qüestió per part de la Generalitat; Salvador Gomar, president de la Federació Valenciana de Futbol, Javier Mateo, regidor d’Esports de l’Ajuntament de València; i Javier Solís i Christian Schneider en representació del València CF.

Sobre este tema, el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha afirmat que “totes les entitats estan en disposició de dir que sí que són capaces de complir aqueixos compromisos, aqueixos requisits que marca la Federació Espanyola de Futbol i en aquests dies s’emplenaran els documents i s’enviaran ací, a la conselleria, com a ens coordinador perquè li’ls remetem a la Federació”.

Segons Moyá, “el termini per a plasmar tots aquests compromisos és el 30 de setembre, però òbviament la Federació tindrà tota la documentació abans i a partir d’ací esperar que la Federació incloga a València com a seu”.

Sobre les característiques que ha de complir el nou estadi, el director general ha comentat que “es complirà amb un mínim de 60.000 seients nets que és el mínim per a poder optar a una semifinal”.

Entre eixes condicions figura que l’aforament de l’estadi ha d’arribar a 70.000 espectadors, encara que podria haver-hi acord amb l’última proposta del club que contempla 66.000 ampliables a 70.000, sempre que es garantisca un aforament net d’almenys 60.000 per a poder acollir les esmentades semifinals del mundial tenint en compte que per qüestions de regularitat l’aforament global sempre es veu reduït.