ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Així va viure Baraja el seu debut a Mestalla

Per Alex Alfaro · 28 Febrer, 2023

En un informe publicat pel diari Superdeporte, es pot veure el gran canvi que ha generat en el vestuari l’arribada de Rubén Baraja. En pocs dies ha aconseguit connectar amb la plantilla tant en l’apartat tècnic com en l’apartat psicològic, després de l’eixida de Gennaro Gattuso del València a la fi de gener i que va deixar completament K.O al vestuari.

Rubén Baraja ha tingut l’objectiu principal de crear un ambient positiu i idoni per a tornar a sumar punts. El vestuari creu en ell i els ha convençut per a tornar a ser un vestuari unit. No obstant això,  s’haurà de veure quan arriben pitjors moments i a l’equip li coste sumar punts.

Un fet a destacar és que Baraja ha aconseguit que tots els jugadors se senten importants, una cosa de la qual ja parlàvem durant la setmana en Blanquinegres. Amb Gattuso hi havia una clara diferència entre unitat A i unitat B, però Baraja intenta que això no passe. Un exemple d’això és la prova de l’onze el dia abans del partit: Baraja intenta fer coses diferents i no deixar clar quin és el seu onze triat.

Una de les paraules que va repetir constantment Gattuso va ser la “por”. Baraja en canvi ha aconseguit el desbloqueig mental de la plantilla i eliminar la paraula por del cap dels futbolistes. El Pipo va assumir el seu rol obligat de ‘psicòleg’ a la seua arribada a la banqueta.

A més, en el vestuari també ha tractat de desdramatitzar la situació, una cosa que també ha intentat de fer en roda de premsa a cada pregunta que nomenava la possibilitat de descendir a segona divisió.

Un altre dels èxits del Pipo ha sigut convéncer al grup de la necessitat de traure aquesta situació avant a base de «unió» i «compromís» amb l’equip. Baraja y Marchena dediquen moltes hores a parlar amb els jugadors i ja han organitzat un menjar d’equip per a escapar de la rutina, fomentar els llaços entre els seus jugadors i alliberar-los de la pressió diària a Paterna.

El vídeo de El DÍA DE DESPUÉS