ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Així seran les multes per consumir futbol pirata

Per Blanquinegres · 12 Març, 2024

El jutjat del Mercantil número 8 de Barcelona ha admés la diligència preliminar sol·licitada per LaLiga per a requerir a les teleoperadores que faciliten les dades personals dels qui comparteixen il·lícitament els seus continguts, els anomenats ‘cardsharers’, aquelles persones que redifonen els continguts de LaLiga obtenint un lucre per ells, segons assenyala el departament de comunicació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

És a dir, d’acord amb això, les teleoperadores únicament tindran l’obligació de facilitar les dades de dites ‘cardsharers‘ i no d’aquelles persones que gaudeixen dels continguts sense pagar, ja que el Poder Judicial anomena a les persones que “únicament defrauden la quota”.

Una “interpretació” amb la qual no està d’acord LaLiga, que segueix convençuda que les teleoperadores han de facilitar les dades de l’usuari final. Així ho va manifestar la patronal en una nota informativa, en la qual es remet a la “literalitat de l’acte” i també es va pronunciar en aquest sentit Javier Tebes en X (abans Twitter).

Els operadors que estan obligats a facilitar aquesta informació són Vodafone, Orange, MásMovil, Digi i Telefónica. El següent pas seria que els operadors comencen a enviar les dades dels usuaris i després, que comencen a arribar les reclamacions als domicilis particulars de dites ‘cardsharers’, promogudes per LaLiga.