ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Així recorda Tendillo el descens del València en 1986

Per Alejandro Fernandez · 07 Febrer, 2023

El València viu un dels pitjors moments en la seua història i està a un pas del descens. En 1986, el club es trobava en una mala situació econòmica, ja que el deute arribava fins als més de 1.740 milions de pessetes, i ja portava diversos anys lluitant per la permanència. Al final no va poder salvar-se i va baixar a segona.

Un dels jugadors que estava en la plantilla del València i va viure el descens a segona, Miguel Tendillo, ha parlat en Superdeporte sobre com ho va viure i el missatge que transmet als jugadors que estan a les ordres de Voro. “Cal estar damunt dels jugadors i que se senten recolzats”, comentava Tendillo, i afegia que la situació és delicada, però que tot pot canviar amb la consecució de dues victòries seguides.

Tendillo recorda que en el seu cas va afectar fins a la família perquè ell s’emportava la tristesa a casa. “Ens tremolaven les cames i el camp semblava que l’havia posat inclinat costa amunt”, manifestava el valencià en explicar com se senten els jugadors en una situació així, i comentava que era tot per la pressió que tenien damunt.

L’exfutbolista envia el missatge a l’afició que cal estar damunt dels jugadors i que se senten recolzats pels valencianistes, i verbalitza que cal tornar als primers partits, on estava la connexió afició-equip i trobar la calma. ”Portem una motxilla de 8 o 9 partits que no ixen els resultats i això et fa dubtar, però no queda una altra que secundar-se i alçar-se”.

“Hi ha deu equips ficats. És una situació molt complicada, cal treballar i ser realista”. Tendillo comenta que fa uns dies es va trobar amb Edinson Cavani, Gabriel Paulista i Samuel Lino i els va dir que estigueren tranquils, que queden molts partits i que hi ha temps, i va afegir que ell es va salvar en l’última jornada.