ACTUALITAT  

Peter Federico es guanya un lloc al València amb les seues actuacions

Per Mauro Pérez · 01 Maig, 2024

Amb tan sols deu partits disputats i 334 minuts en el terreny de joc, Peter Federico ha demostrat ser un actiu valuós per al València CF. Des de la seua arribada, el jugador cedit pel Reial Madrid ha encaixat perfectament en l’esquema de Rubén Baraja, aportant qualitat i compromís en cada partit.

L’últim partit del jove dominicà, especialment contra el Barcelona, ha ressaltat la seua influència en el joc de l’equip. Federico va estar involucrat en totes les accions ofensives del València, destacant la seua participació en la jugada del penal i la seua capacitat per a generar oportunitats de gol.

Als seus 21 anys, Federico ha trobat un entorn ideal en el vestuari valencianista i s’ha adaptat ràpidament a l’estil de joc i les exigències del club. El seu perfil jove encaixa perfectament amb la visió de Peter Lim, qui ha donat llum verda per a exercir l’opció de compra si així ho decideix el cos tècnic liderat per Baraja. El València hauria de desemborsar dos milions d’euros al Reial Madrid pel 50% dels drets econòmics del jugador.

Malgrat la incertesa sobre la configuració del nou València per a la pròxima temporada, Baraja reconeix el valor de retindre a jugadors que sumen a l’equip. No obstant això, les eixides podrien plantejar un desafiament, amb diversos equips interessats en els talents valencianistes, com ho va expressar Xavi després de l’última jornada contra el Barcelona.

Quant als reforços, el València té com a objectiu inicial reforçar la defensa amb el retorn de Tárrega, qui ha tingut un destacat acompliment al Valladolid. Per a les posicions de banda, l’opció de Peter Federico es presenta com una solució viable, mentre s’avalua la possibilitat d’incorporar a Luis Rioja. Quant a la davantera, es descarta l’opció de Yaremchuk, malgrat el seu rendiment al final de la temporada.