Opinió  Vicent Marco  

Així està el mercat de fitxatges del València CF

Per Blanquinegres · 28 Gener, 2014

El mercat de fitxatges arriba a la fi, i les oficines del València treballen a destall davant de la quantitat de moviments que s’estan gestant. En el tema arribades un nom destaca sobre la resta:

-Osvaldo, un nom que des d’estiu es ve associant al conjunt de Mestalla, però que va acabar en el Southampton. Allí després d’arribar a les mans amb el seu company Fonte està apartat i el seu club vol cedir-lo en el mercat de l’hivern. El seu representant nega que hi haja contactes, però Rufete i Pizzi saben que seria el davanter ideal i segons Sillas gol, és el davanter escollit. De nou la situació econòmica del València CF fa molt complicada l’operació, ja que Osvaldo guanya 2.8 milions d’euros en Anglaterra i perquè Inter i Juventus també han preguntat per ell. De fet des de la premsa britànica es parla d’una hipòtesi en la qual Banega va cedit cap a la Premier i els diners que s’estalvia el València els inverteix en dur a Osvaldo. Sembla complicada eixa hipòtesi, però Rufete que està intentant-ho és un fet. 

Encara que molt difícil de produir-se l’arribada de Osvaldo o altre davanter, el València hauria de fer caixa amb alguna venda o cessió. Damunt de la taula hi ha fins a 5 jugadors que desperten l’interés d’altres equips: 

Guardado. Segons la cadena mexicana TVC el mexicà estaria estudiant una oferta del Bayern Leverkusen per a abandonar el València. Este estiu ja va arribar una oferta del Porto pel mexicà i encara que Pizzi el preferix per davant de Bernat, el mexicà no ha acabat de donar el rendiment esperat. Difícil que eixca si l’oferta no és superior als 6 milions.

Banega. De nou es parla de l’interés de l’Inter de Milà, el representant d’Éver l’ha oferit en diverses ocasions als clubs importants de la lliga italiana, i l’Inter fa temps que té informes contradictoris sobre el jugador. Si finalment venen a Guarin, fitxaran un recanvi, però Banega està en una llista de 3-4 jugadors, i l’Inter no vol arribar en cap cas a fer una despesa superior als 8 milions d’euros. El València i el jugador ja rebutjaren una oferta catarí, i el Sunderland també ha demanat la seua cessió. Si no arriba una gran oferta té difícil l’eixida.

CanalesL’Everton insistix en el càntabre que només eixirà si arriba una oferta de compra. El València escolta ofertes per un Canales descontent amb el seu rol, però de nou no vendrà al mitja punta per menys de 10 milions d’euros. Els toffees tenen en la banqueta a Roberto Martínez que estaria encantat de contar amb Sergio, però han de fer una despesa molt important, ja que el València no contempla la cessió. 

Postiga. El davanter només eixirà si arriba un altre davanter com Osvaldo. Després de l’interés del Sporting de Lisboa ara se suma la Lazio. Els italians han tancat la venda de Floccari al Sassuolo (acabava contracte en juny) i necessiten urgentment un recanvi. Pareix difícil que paguen els 3’5 milions que el València pagà en juny pel portugués, el entrenador de la Lazio ha reconegut que estan a prop de firmar al davanter i ara només falta que el València tanque un substitut per a donar el vistiplau a l’operació.

Vezo. Com ja vos contarem el Rayo ha demanat la cessió del portugués i des del València es pensa que seria una bona idea que tinguera minuts en algun equip menor de la lliga. El problema és la falta d’efectius en eixa demarcació que va nàixer curta des de l’estiu. Ara cal decidir si s’arrisca a cedir-lo i no tindre recanvi en cas de lesió, o a quedar-se’l i deixar parat 6 mesos a un jugador de futur.