Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Hugo Guillamón:

Joan Marc García , 17/07/2024

Hugo Guillamón: "Juguem de memòria i continuem coneixent-nos"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Així és el sorteig del calendari de LaLiga

Per Alex Alfaro · 18 Juny, 2024

Hui es coneixeran les dates claus de la temporada 2024-25 en LaLiga EA Sports. La Federació Espanyola de Futbol sortejarà, a partir de les 13.00 hores a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, un calendari inèdit. Per primera vegada, es donaran publicaran les 38 jornades de lliga sense conéixer a l’últim dels seus participants (Oviedo o Espanyol, que s’enfronten en la final del playoff). La pròxima campanya arrancarà el cap de setmana del 16 d’agost i finalitzarà el 25 de maig.

Com és habitual, el calendari de la pròxima temporada serà asimètric. És a dir, els partits de cada jornada en la primera volta poden ser totalment diferents als de la segona. Una manera de fixar o acostar uns certs partits a dates estratègiques. Per exemple, sempre es tracta d’establir el primer Clàsico el mes d’octubre i el segon entre març o abril. També, es requereix que no se solapen en un mateix cap de setmana grans cites: com que coincidisca un Madrid-Barcelona amb un derbi basc o sevillà. D’esta manera, se li ofereix a les televisions, que suposen la principal font d’ingressos per als clubs, jornades amb gran atractiu per a l’espectador durant gran part de la temporada.

Estes no són els únics condicionants fixats. Cada club pot sol·licitar els seus: jugar unes certes jornades fora per estar els seus estadis en obres o per tindre agendats esdeveniments, com a certs. També, evitar que es jugue a casa quan hi ha una festivitat local o tractar que dos equips d’una mateixa ciutat no juguen un mateix dia per temes de seguretat. Tot això s’haurà de tindre més en compte en aquest sorteig, ja que no sols s’atendran les necessitats de 20 equips, com és habitual. En esta ocasió serà de 21. Ja que LaLiga i la Federació han avançat el sorteig una setmana abans del que es preveu i el realitzaran sense saber si Oviedo o Espanyol són l’últim club a completar l’elenc d’equips que jugaran la pròxima temporada LaLiga EA Sports.

Amb tant de condicionant, s’han elaborat 100.000 possibles calendaris a través d’un programari. El qual intentarà, en la mesura que siga possible, tindre en compte totes les peticions. D’esta manera, en la cerimònia organitzada per la RFEF es trauran cinc boles per a donar a conéixer quin número de calendari (del 00.000 al 99.999) és amb el qual es jugarà la pròxima campanya.

Dates de LaLiga

Encara que no es conega encara quins partits hi ha en cada jornada, sí que se sap quan arranca la competició, quan per a i quan acaba. La temporada 2024-25 donarà el tret d’eixida el cap de setmana del 16 d’agost, una setmana més tard de l’habitual per a no coincidir amb el final dels Jocs Olímpics i donar més descans als futbolistes que estiguen participant en l’Eurocopa. El campionat s’allargarà fins al 25 de maig, quan se celebre l’última jornada.

La campanya tindrà cinc aturades: quatre d’ells per dates FIFA i una altra per Nadal. Perquè juguen les seleccions s’han bloquejat les següents dates: 2-10 de setembre, 7-15 d’octubre, 11-19 de novembre i 17-25 de març. Quant al Nadal, es respectarà ho pacte amb els futbolistes a través del sindicat d’AFE i seguirà sense haver-hi futbol. D’esta manera, els últims partits de 2024 es jugaran el 23 de desembre. No tornarà a rodar la pilota fins al 2 de gener, dates en la qual es disputaran els setzens de la Copa del Rei, ronda en la qual s’estrenaran Reial Madrid, Barcelona, Athletic i Mallorca, exempts de participar en les dos primeres eliminatòries.