ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Així és el projecte del Nou Mestalla que vol executar el València

Per Javi Richart · 18 Desembre, 2023

Un dels temes que es va tractar a la Junta General d’Accionistes del València CF va ser el projecte del Nou Mestalla, que l’entitat valencianista vol posar en marxa com a prioritat. Lay Hoon Chan, presidenta del conjunt che, va explicar que la intenció del club és executar el pla que van presentar al 2022 a l’Ajuntament de València, realitzat per l’arquitecte Fenwick. En canvi, el club necessita, en primer lloc, tancar l’acord per a la llicència d’obra, a més de l’aprovació de les fitxes urbanístiques.

No obstant això, el projecte no serà exactament igual al que presentem a aquest article sinó que tindrà xicotets detalls que canviaran, com va explicar Lay Hoon, ja que al mateix 2022 es van presentar 2 projectes més. D’altra banda, la presidenta del València CF va afirmar que el cost de l’obra seria de 340 milions d’euros. A més a més, va aclarir que actualment s’han invertit 172 milions, pel qual quedarien 168 milions més per acabar el projecte. 

Aquest pla compta amb unes diferències considerables al projecte del 2018, les quals el document resumeix en:

  • Reducció de l’aforament a un màxim de 66.221 espectadors amb un sistema de capacitat flexible adaptable a
    diferents condicions d’obertura segons les necessitats del club per a cada esdeveniment
  • Nou disseny de la coberta de l’edifici mitjançant solucions lleugeres tibades.
  • Nou disseny de les façanes de l’edifici.
  • Nou disseny de les escales de la graderia alta de l’estadi i la consegüent reconfiguració de l’estratègia d’evacuació de l’edifici.
  • Adaptació de l’Estadi per a garantir el compliment de CTE
  • Nova configuració de l’aparcament subterrani amb una sensible reducció de l’àrea utilitzada i el nombre de places disponibles. Eixa superfície es planteja com una reserva d’àmplies zones SENSE ÚS destinades a futures àrees de terciari (amb usos futurs que no són no objecte d’esta llicència)

Clicant ací pots veure el document complet del projecte del Nou Mestalla que vol executar el València.

Foto aèrea des del costat nort de l’estat acutal del Nou Mestalla. Foto: Projecte presentat pel València CF en 2022.