ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Adeu a una altra temporada mediocre (2-2)

Per Alex Alfaro · 26 Maig, 2024

El València diu adeu a una altra temporada marcada per la mediocritat. Malgrat haver complit l’objectiu marcat a principi de temporada, el conjunt de Baraja finalitza la 23/24 en la 9a posició a 8 punts d’Europa i només 7 punts més que l’any passat, on la permanència es va aconseguir en l’última jornada.

Una segona part de la temporada horrible, amb set partits consecutius sense aconseguir sumar de tres, ha aconseguit que el València torne a situar-se en la zona Meriton. La meitat de taula. En els 10 anys anteriors a Meriton en tots es va aconseguir la classificació europea. Ara, quan es compleixen 10 anys amb Peter Lim al capdavant de la gestió, es certifiquen cinc temporades consecutives sense jugar en el vell continent.

Per tot això, l’últim partit contra el Celta únicament tenia l’al·licient d’evitar que l’Alabés sobrepassara al València i caure a la desena posició. Finalment això no va ocórrer, però tampoc serà un partit per al record. Baraja va decidir girar i donar-li oportunitats als qui menys les ha tingudes durant la temporada: Alberto Marí va eixir de titular i Hugo Duro es va quedar en la banqueta, i Rubén Iranzo va poder comptar amb minuts oficials per primera vegada en la temporada de lliga.

El partit va començar bé amb un bon passe de Sergi Canós, seguit d’una grandíssima acció individual de Thierry dins de l’àrea que va habilitar a Almeida per a fer el primer, encara que va ser Carlos Domínguez l’últim a tocar la pilota i finalment va ser gol en pròpia porta. No obstant això, l’inici del partit també va estar embolicat de polèmicaPrimer en el minut 12 amb un possible penal sobre Diego López després d’un rebuig de Mingueza. No obstant això, va sorprendre que ni l’àrbitre ni el VAR es preocuparen de revisar la jugada. I només 7 minuts després, un altre penal clar sobre Alberto Marí en l’àrea després de rebre una pilota des de la dreta. Malgrat les protestes de Foulquier i veure com en les repeticions es pot apreciar clarament l’enderrocament sobre Alberto Marí, el VAR va tornar a decidir no avisar al col·legiat perquè poguera revisar la jugada.

El Celta de Vigo respondria amb un gol des de la pena màxima en les botes de Iago Aspas. Als pocs minuts Alberto Marí també aconseguiria tornar a posar-se per davant després d’un penal clar. Encara que el Celta de Vigo, i per a fer honor al que seria el partit en còmputs generals, tornaria a igualar Douvikas en una mala defensa a l’esquena dels centrals del València. El València finalitza la temporada 9é amb 49 punts, encara que com destacava André Almeida en la zona flash, “el míster ens ha esmentat que feia cinc anys que no s’aconseguia acabar amb eixos punts. Bona prova de la mediocritat en la qual Meriton ha embolicat a un club gegant com el València