Opinió  Vicent Marco  

Actualitzat: El mercat d’atacants del València CF. 10 noms

Per Blanquinegres · 22 Gener, 2014

Pizzi no vol un, vol dos atacants en el mercat de l’hivern perquè no li acaben de convéncer ni Postiga, ni Pabón, ni Alcácer. Una volta tancada l’arribada de Vargas en la llista de noms que baralla el València hi ha un perfil definit, Pizzi vol un 9 golejador.

10 són els noms que s’han vinculat al València, 7 dels quals són davanters purs:

-Mauro Icardi. Jove atacant de l’Inter agrada a Pizzi.

-Lisandro López. Jugador argentí del Al-Gharafa de 30 anys.

-Radamel Falcao, que seria el somni impossible de Peter Lim.

-Iago Aspas que tot i que en principi no vol eixir de Liverpool està sent oferit a diversos clubs espanyols.

-Edin Dzeko que té un sou prohibitiu i al qual Pellegrini li ha tancat de moment les portes del City.

-Rodrigo Moreno Machado, Rodrigo, l’home que segons Las Provincias tindria tancat Lim en cas de comprar el València.

-Ignacio Scocco, altre argentí trotamons, está marcant molts gols en Brasil.

L’arrivada d’un segon punta amb Vargas ja en l’equip és més complicada, però estes són altres opcions més remotes vinculades al club:

-Luis Carlos Almeida “Nani, una opció de primer nivell si entren Mendes i Lim en el València.

-Javier Hernández “Chicharito, ja es va intentar en estiu, no és gens fàcil.

-Ángel Correa, Pizzi el voldria però no volen enfrontar-se a San Lorenzo.

Icardi eixirà de l’Inter de Milà, i són molts els clubs interessats en el davanter argentí. És un jugador que apunta a important d’ací a uns anys però la seua joventut i la falta de minuts el descarten com a una primera opció. El davanter, que va passar per la cantera del Barça i pel qual l’Inter va pagar 6 milions en juny, ha jugat 218 minuts al Calcio i ha marcat 2 gols.

Lisando López li va costar este estiu 7.2 milions d’euros al Al-Gharafa i té un sou proper als 3 milions d’euros per temporada. És cert que el jugador que va marcar molts gols en Porto i Lyon estaria encantat en tornar a una lliga competitiva, i que a Pizzi i Rufete els agrada, però l’operació és pràcticament impossible.

Scocco, ara en l’Internacional abans en Newell’s, ha passat per molts equips en la seua carrera, l’últim l’Internacional de Forlán i Dida. Està marcant gols en Brasil, de fet l’any passat va fer uns 33 gols en 60 partits oficials. Es una operació complicada, ja que li va costar 4.3 milions al conjunt brasiler i s’ha convertit en el jugador referent de l’equip.

Falcao a hores d’ara és un somni impossible, però amb Lim i Mendes de per mig “Impossible is nothing”. El Mònaco no està jugant cap competició important però té diners per càstig, així que restarà al principat.

Aspas sembla que a poc a poc s’ha convençut de què el millor per a d’ell és tornar a la lliga, ara falta que vulga vindre a un club que el va rebutjar este passat estiu. Pizzi no té massa referències d’ell i no és a hores d’ara el davanter golejador que a priori voldria el tècnic argentí. Tot fa indicar que eixirà a finals del mercat a la recerca de minuts, però el València CF no el contempla de moment com a primera opció.

Dzeko està tornant a comptar per a Pellegrini, el davanter que va costar 35 kilos en el seu dia al Manchester City vol triomfar en la Premier i tot i les ofertes que ha rebut d’Itàlia no pensa fer les maletes. Li queda un any i mig de contracte, així que este estiu la seua situació serà ben diferent.

Rodrigo. Segons  Las Provincias el jugador representat per Jorge Mendes és l’escollit per Lim junt amb Garay per a reforçar l’equip en el mercat de l’hivern. El davanter no està contant massa en un Benfica que necessita els diners. Una opció reial sempre que hi haja diners per davant i el vistiplau de Mendes, el seu representant.

Nani vol ser titular en Portugal i com no té continuïtat en un Manchester desnortat està forçant la seua eixida. És una operació molt més cara, d’uns 2,5 milions d’euros per a obtenir la seua cessió, però si Mendes vol dur-lo a València, tot seria més fàcil.

Chicharito és un altre que està descontent amb Moyes i que vol jugar el Mundial. Guardado ja va parlar amb ell en estiu i podria ser de nou un reclam per al mexicà. En este cas el Manchester no té massa ganes de cedir-lo però si entrara un jugador com Banega en l’intercanvi, l’operació passaria a ser factible.

Correa està sent seguit de prop per molts clubs europeus, entre ells el Atlético de Simeone o el Bologna. Pizzi ha fet d’ell un jugador determinant en Argentina, però l’operació no és fàcil per al València perquè les relacions han quedat molt perjudicades amb San Lorenzo després de l’adéu de Pizzi.

S’han barallat altres noms com el jove Araújo del Cruzeiro, pero Pizzi i Rufete tenen clar que només vindran jugadors que puguen aportar de manera immediata i Araújo és una promesa, si no milloren el que hi ha no es fitxarà en el mercat de l’hivern. Un mercat que depén i molt de la venda del club.