ACTUALITAT  

Açò no és apostar per la Copa

Per Alex Alfaro · 07 Gener, 2024

El València ha aconseguit classificar-se als huitens de final de la Copa del Rei després de patir i molt a Cartagena. Fins als minuts finals de la pròrroga l’equip de Rubén Baraja no va aconseguir posar-se per davant. Una expulsió del Cartagena en els últims minuts de la primera part i un sprint final del València, salven una eliminació que es va vore més prop del desitjable.

Baraja no volia patir molt a Cartagena i per això va decidir plantejar un onze molt més similar al que estem acostumats en LaLiga. Jugadors com Correia, Pepelu, Javi Guerra, Diego López o Fran Pérez van eixir d’inici completant un onze en el qual també estava Jesús Vázquez, Cenk, Mosquera,Guillamón i Alberto Marí en punta. A priori més que suficient per a derrotar al cuer de la segona divisió.

No obstant això, el partit s’aniria complicant amb el pas dels minuts després que el València isquera a jugar encara adormit i pràcticament sense reacció davant un vendaval d’ocasions de l’equip local. El gol no tardaria a arribar. Minut quatre de partit. Distracció de la defensa del València que no ficava impediment al fet que Ortuño es plantara completament a soles davant Jaume Domenech gràcies a un gran passe en profunditat. El davanter no perdonava i complicava l’inici del partit.

Però l’equip no reaccionava i passaven els minuts amb un clar domini del conjunt murcià. En els últims minuts succeiria una de les autèntiques claus de l’eliminatòria. Calero veia la roja directa després d’una forta entrada sobre Fran Pérez .

Amb un menys, el València faria un pas cap avant i dominaria completament el partit, mentre que el Cartagena es va limitar a mantindre el resultat com podia. Sense realitzar tampoc cap meravella ofensiva, el gol del València no arribaria fins al minut 73. Gol espectacular de Canós després d’una gran assistència de Gayà. Tocant el pal abans abans d’entrar dins de la porteria.

Però no donaria temps a molt més i el partit s’aniria directe a la pròrroga amb 30 minuts on tindriem molta igualtat. Es més, la més clara de la primera meitat del temps afegit seria per a ells, amb una gran parada de Jaume Domenech. Aplegant, al descans de la pròrroga emb l’empat.

La sorpresa aplegaria als pocs minuts de la segonda part de la pròrroga, després d’un centre de Gayà que Raúl Lizoain no s’esperava i va cometre un gran error. El gol va ser suficient per a aconseguir la victòria en un partit d’un patiment innecessari. El València ja està en els huitens de final de la competició que al final, és el més important.