+  PRIMER EQUIP  

A emular les xifres de l’any del doblet

Per Pere Alapont · 25 Març, 2015

Falten 10 jornades per a la finalització del Campionat de Lliga i, en estos moments, atrevir-se a vaticinar un campió o altre és un acte quasi de supèrbia. El València està a la pomada, a 4 punts d’un Reial Madrid que és segon i a 8 del líder, el Futbol Club Barcelona. Als de Mestalla els resta una recta final on seran clau per a les aspiracions de campionar les visites a San Mamés, Camp Nou i Santiago Bernabéu.

Si comparem amb la trajectòria que van portar els blanquinegres en el tram final de la temporada 2003/2004, en la qual es va ser campió, ens adonem que després de la jornada 26, l’equip aleshores dirigit per Rafa Benítez era 2n a 8 punts del líder. Després de la 27, a 6; després de la 28, a 4; després de la 29 a 1… Retallant a poc a poc distàncies amb un Reial Madrid al qual finalment es va avançar en la jornada 32, després d’una èpica victòria a Saragossa gràcies a una cabotada d’Angulo.

La primera posició ja no es va soltar més aquell any, Reial Madrid i Barcelona van punxar molt jornada rere jornada i el València aconseguí unir 6 victòries seguides. Que es repetisquen aquells resultats pot passar o no, però el fet d’estar creant xicotetes hipòtesis sobre eixa possibilitat a estes altures de l’any ja és motiu de satisfacció.