+  PRIMER EQUIP  

A Bilbao també es pot guanyar

Per Pere Alapont · 08 Abril, 2015

L’empat del passat diumenge contra el Vila-real ha trencat la bambolla de felicitat en què vivien el València i els seus aficionats i la visita al Nou San Mamés no transmet una plena confiança. Tot i no estar al seu millor moment, l’Athletic Club, ajudat dels seus fidels seguidors, sol aprofitar els encontres de casa per a traure els màxims punts possibles. Aquesta temporada els seus nombres com a local es tradueixen en 6 victòries, 3 empats i 5 derrotes. El Reial Madrid va caure allí fa unes setmanes, però resulta evident que el nou estadi dels bascos no està resultant el mateix fortí que era l’antic.

El València, però, deu aprofitar el moment que viuen els d’Ernesto Valverde, amb poc encert de cara el gol, i tractar d’emportar-se els tres punts que suposarien un fort colp damunt la taula i una gran injecció de moral. Els de Mestalla van empatar a 1 l’any passat en la primera visita de la història al nou feu dels lleons, però a Bilbao s’han vist importants victòries blanquinegres els últims anys.

El 18 de març de 2012, vespra de Sant Josep, el València va arrasar l’antic San Mamés gràcies a un hat-trick de Roberto Soldado. L’anterior temporada el resultat va ser d’1 a 2 un 27 de febrer, amb gols de Mata i Jonas. El mateix resultat s’havia donat un any abans, en aquest cas amb gols de Villa i Mathieu. Bilbao és una plaça dura, sí, però no inexpugnable i el mateix respecte han de tindre els bilbaïns cap al millor València en Lliga de la història.