ACTUALITAT  DECLARACIONS  PRIMER EQUIP  

Canvi de discurs al València: volem Europa i els millors han de quedar-se

Per Miguel Castells · 25 Juliol, 2022

Nou entrenador, nova filosofia. El València ha patit un canvi radical en pràcticament tots els aspectes: sistema, canvi de joc, rutines esportives… i especialment al discurs dels futbolistes. Bordalás sempre apostà per cuidar als seus jugadors i allunyar-los de paraules com Europa, però amb Gattuso açò s’ha acabat.

Europa

El tècnic italià no té gens de por a l’objectiu que sempre ha de tindre el València per història, però que es complica cada any per la situació financera i esportiva del club. Així, durant les rodes de premsa posteriors als partits i les entrevistes als mitjans de comunicació els futbolistes s’han atrevit a dir que l’objectiu d’esta temporada és entrar en Europa.

Això implica acabar entre els set primers i que l’equip que guanye la Copa del Rei ja estiga classificat per a competició europea o ser tu qui guanye la Copa. D’esta manera, es pot afirmar que els jugadors tenen com a meta ser dels millors equips d’Espanya, i per a això hi ha grans competidors: Barça, Madrid, Atlètic, Sevilla, Vila-real, Betis, Real Societat, Athletic…

Soler, Guedes i Gayà

A més a més, hi ha un altre tema on el canvi de discurs també és evident: els millors han de quedar-se. Amb Bordalás el tècnic alacantí deia que si se n’anaven els millors no passava res, però havien de firmar jugadors del mateix nivell, mentres que Gattuso i la plantilla tenen clar que cal apostar pels que ja estan. Soler, Guedes i Gayà han de ser claus per a entrar a Europa.

S’aprecia que al València hi ha un objectiu comú i que tots volen anar cap a la mateixa direcció. Després, el mercat i les limitacions de la plantilla col·locaran al club en el lloc que li correspon, però al conjunt blanquinegre tenen molt clar que han de classificar a Europa, i si és amb Soler, Gayà i Guedes, millor.