Al València CF se li veuen les costures a Stuttgart

Per Jorge Olmos · 23 Juliol, 2022

El València va sofrir una contundent derrota a terres alemanyes. 5-2 davant l’Stuttgart en un partit desastrós en el qual es van veure les carències defensives d’un equip que necessita jugadors amb jerarquia i ofici per a que funcione la idea de Gattuso. L’única nota positiva, els dos gols de Marcos André, que suma 3 gols en pretemporada i es perfila com al nou titular de l’equip.

El València va arrancar el partit imprecís, cometent errades en passes senzills i perdent balons en zones perilloses. En una d’eixes, Yunus va fer una mala cessió enrere i Foulquier va tallar amb falta quan Kaladzic encarava sol a Mamardashvili en una acció que en la lliga espanyola hauria costat targeta groga com a mínim.

L’Stuttgart apretava bé l’eixida de baló i els de Gattuso no eren capaços de superar la pressió dels alemanys. Per tant, el joc es concentrava al camp del València i el perill rondava la porteria de Mamardashvili. A punt va estar Kaladzic de fer el primer per als locals després d’una errada de Foulquier, però el seu tir va eixir massa creuat.

Carències defensives

El València volia animar-se i començar a guanyar metres, però ràpidament se li van vore les costures. Va eixir tocant, es va plantar a la frontal amb l’equip obert i Yunus va perdre el baló, amb la posterior transició de Stuttgart. Mvumpa va córrer a camp obert i va jugar a l’espai per a Ahamada, qui va habilitar a Tiago Tomás per a fer el primer de la vesprada. L’equip de Gattuso, especialment Guillamón, sofreix molt en la transició defensiva i es va fer evident al primer gol alemany.

No obstant això, amb el pas dels minuts el València va anar trobant la precisió, va reduir les pèrdues i va començar a instal·lar-se en camp rival. Primer va avisar Gayà amb un llançament de falta que va obligar a Müller a emprar-se a fons i després, en una acció per banda dreta, el baló li va caure a Marcos André que va engaltar de mitja tisora i va empatar el partit.

El València s’havia refet i semblava més ben plantat al terreny de joc, però la instal·lació d’un model de joc costa un temps i Mamardashvili va demostrar el perquè. El georgià no té un bon joc de peus i va cometre una errada, deixant el baló al davanter que va marcar a porta buida i va posar el 2-1 al marcador al fil del descans.

I la segona part va començar igual com va acabar la primera. Amb empanada valenciana. A la primera jugada l’Stuttgart es va clavar fins la cuina i Ahamada va fer el tercer i va posar terra pel mig al marcador. El València havia pecat de falta de concentració i de feblesa defensiva i l’equip alemany els ho havia fet pagar.

Als minuts posteriors, Marcos André va retallar distàncies amb un remat de cap. El davanter brasiler està agafant confiança i suma 3 gols durant la pretemporada. És fonamental que comence així la temporada després d’una campanya anterior en la qual el rendiment no va ser l’esperat.

No obstant això, la faceta defensiva va ser desastrosa. En la transició, en la col·locació, en els duels i en la jerarquia. En una altra jugada per banda, l’Stuttgart va fer el quart davant la passivitat dels de Gattuso, que no s’ho podia creure. I així és impossible. Marques dos gols, però defensant així en necessitaries 5 per a guanyar. Falta jerarquia a la zona defensiva i així el València va a sofrir molt aquesta temporada.

Cömert es va haver de retirar lesionat després d’una forta entrada i als minuts finals, els dos equips  realitzaren canvis i el ritme va baixar. Tot i això, l’Stuttgart volia fer sang davant la seua afició i va fer el quint de la vesprada a l’últim minut. El València de Gattuso va conéixer la derrota per primera vegada aquesta pretemporada i queda en evidència que hi ha molt de treball per davant.