ACTUALITAT  CRÒNIQUES

El València de Gattuso arranca amb victòria

Per Jorge Olmos · 18 Juliol, 2022

El València de Gattuso va començar amb bon peu la pretemporada amb una victòria de prestigi davant el Borussia Dortmund per 1-3, gràcies als gols de Guedes per partida doble i de Marcos André. Per part dels alemanys va marcar Marco Reus de penal. L’equip va deixar bones sensacions en el pla físic, tècnic i mental en un exigent partit.

I és que el partit va arrancar amb un ritme alt i amb alternatives per als dos equips. Adeyemi no va tardar a donar mostres de la seua qualitat i amb una arrancada per la banda va anar deixant enrere defenses fins que es va creuar providencialment Mosquera per a recuperar el baló. El Dortmund avisava primer, però ràpidament el València feia el mateix amb una bona acció de Samu Castillejo que acabava amb tir de Guedes.

Els de Gattuso van entrar bé al partit i es van fer amb el comandament mitjançant una bona circulació de baló. Gayà avisava amb un gran llançament de falta des de la frontal que s’estavellava a la creueta en el que haguera sigut un autèntic golàs. Per la seua banda, el Dortmund portava perill quan era capaç de recuperar i fer una transició ràpida.

L’equip de Gattuso jugava molt obert i quan perdia el baló el Dortmund era un vendaval amb metres per davant. Moukoko-Reus-HazardAdeyemi eren una gran amenaça i primer el pal després Mamardashvili van evitar el primer per als alemanys en una gran ocasió. A més, amb el pas dels minuts el València baixava la intensitat i a punt va estar Moukoko de marcar després d’un gran retall a la frontal.

La pausa per a la hidratació li va vindre bé als homes de Gattuso, que tornaren a augmentar el nivell competitiu a la reanudació i tractaren d’igualar la balança travant més el joc dels alemanys i fent faltes tàctiques per a evitar contraatacs.

El València proposa en atac posicional, però si pot córrer a l’espai també és perillós; Samu Castillejo va guanyar un baló a l’espai, va retallar, va alçar el cap i va assistir a Guedes que va fer el primer al fil del descans. Els bons es busquen i la societat SamuGuedes ja comença a produir per al València.

Rotacions

Després del pas pels vestidors els dos equips feren canvis a l’onze com és habitual en aquest període. Gattuso va canviar l’eix de la defensa donant entrada a Cömert i Diakhaby en lloc de Paulista i Mosquera i als pocs minuts el Dortmund va empatar després d’un penal comés per Correia que va transformar Marco Reus.

Però el València de Gattuso té caràcter i ho va demostrar sobre la gespa. Es va refer del gol i es va tornar a avançar al marcador després d’una acció de Carlos Soler que va regalar el gol a Marcos André. Fonamental que el brasiler agafe confiança després d’haver pagat 9 milions la temporada passada.

Amb l’avantatge els valencians van augmentar el seu nivell de confiança i es van veure bons minuts de joc. Yunus va estar molt participatiu i Guedes va seguir a la seua, que és la de perforar xarxes amb el canó que té per cama dreta. Control en el cantó de l’àrea, retall cap a dins i tir a l’escaire. La de tota la vida i 1-3 al marcador.

Els minuts finals van ser d’un ritme menor, amb un València seriós defensivament que no va concedir a penes ocasions de perill. Finalment, bona victòria per a arrancar la pretemporada davant un gran equip com és el Borussia Dortmund.