ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La trajectòria de Gennaro Gattuso, un entrenador amb caràcter

Per Pablo Marquez · 01 Juny, 2022

Ahir a la nit es van encendre totes les alarmes en València. Peter Lim i Jorge Mendes s’havien activat i Gennaro Gattuso estava volant a Singapur per a reunir-se amb el màxim accionista del València. Per este motiu, si esta reunió és positiva per a les parts implicades, Gattuso podria convertir-se en el nou tècnic del València CF. 

Pel que respecta a la figura de Gattuso, tot el món recorda a eixe migcampista italià intens que va dominar el centre del camp del Milà i de la selecció. De fet, Gattuso, com a jugador ho va guanyar tot amb el Milà i amb Itàlia. En el seu palmarés té dos UEFA Champions League en 2003 i 2007 i el Mundial del 2006. 

Moltes dimissions

No obstant això, la pregunta que ara mateix es fan milers de valencianistes és: Com és Gattuso d’entrenador? En primer lloc, és important repassar la seua trajectòria. El primer equip en el qual va entrenar va ser el Sion de la lliga suïssa on només va estar una temporada. Després d’eixa primera experiència, Gattuso va fitxar pel Palermo on només va estar huit jornades a causa dels mals resultats que va obtenir. 

El seu següent equip va ser el Creta, on es va veure per primera vegada el caràcter de l’italià. En el mes de desembre va presentar la seua dimissió pels problemes econòmics i esportius del club. En el seu següent equip, el Pisa, també va dimitir després d’ascendir a l’equip a la Serie B. 

La seua etapa en el Milà

La següent etapa de Gattuso com entrenador ja va ser en el Milà. En un primer lloc, el tècnic italià es va encarregar del filial. No obstant això, la mala època que ha travessat el gegant italià va provocar que Gattuso fora l’entrenador del primer equip. En la seua primera temporada en el Milà, Gattuso va ser subcampió de la Copa d’Itàlia i en lliga va quedar en la sexta posició. 

En la següent temporada, Gattuso no va ser capaç de classificar a l’equip per a la UEFA Champions League després de quedar-se a un punt del seu màxim rival, l’Inter de Milà. Com entrar en Champions era el principal objectiu, Gattuso va tornar a dimitir i va deixar el Milà. 

Primer títol amb el Nàpols

La seua última experiència en una banqueta va ser en el Nàpols. Gattuso va arribar a l’equip amb moltes expectatives i amb la intenció de fer coses importants. El tècnic italià va estar dos temporades en el Nàpols i va ser el club en el qual va aconseguir els seus millors resultats. 

Gattuso va aconseguir classificar-se per a la Champions amb el seu equip. A més d’açò, amb el Nàpols va guanyar el seu primer títol com a entrenador. En la temporada 2019/2020, Gennaro Gattuso va guanyar la seua primera Copa d’Itàlia amb l’equip napolità. No obstant això, en la següent temporada va ser acomiadat. 

Problemes amb la Fiorentina

Per últim, Gattuso va firmar per la Fiorentina on volia continuar amb les bones sensacions de Nàpols. No obstant això, el tècnic italià va tindre grans problemes al mercat d’estiu amb la directiva, perquè no fitxaven als jugadors que ell volia. Per este motiu, Gattuso va presentar la seua dimissió abans de començar la temporada. 

Això va passar en l’estiu de 2021. Un any després on Gattuso no ha entrenat a cap equip, el tècnic italià podria fitxar pel València CF. Ja hem vist com al llarg de la seua trajectòria professional, Gattuso ha presentat la seua dimissió en reiterades ocasions. Per este motiu, Peter Lim haurà de tindre molt clar si vol complir les exigències de l’entrenador italià abans de fitxar-lo.