ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  SOCIAL  

Reunió entre Llorente i Juan Roig amb la compra del VCF damunt la taula

Per Alex Alfaro · 08 Juliol, 2021

La història del València C.F va canviar el 24 d’octubre de 2014. Després de potser un dels estius més polèmics en l’àmbit social en la capital del Túria, el magnat singapurense Peter Lim es feia amb la majoria accionarial del València pagant 94 milions d’euros. Des d’aquell moment el club s’ha vist immers en 7 d’anys d’inestabilitat i irregularitat. Tres anys en Champions i la resta rondant la desena posició. Durant els primers anys van ser molts els que van defensar la gestió de Meriton i després de la deriva de Pako Ayestarán, Neville i CIA, veien la llum al final de túnel amb la direcció de la M&M (Marcelino & Mateu). Però la realitat és la que és, l’equip ha tornat a la deriva en aquestes últimes temporades. Els de Singapur s’han guanyat a pols l’animadversió que es viu a la ciutat contra ells. Arribats a aquest punt, es busquen solucions per a la supervivència de la ratapenada i una d’elles és sens dubte la venda del club per part de Peter Lim.

Fins ara, ningú s’atreveix a comprar el club

Fins aquest moment, han sigut molts els fons d’inversió o grups d’empresaris que s’han interessat a comprar el València. La realitat és que mai ningú de Meriton ha dit públicament que el club estiga en venda per cap quantitat. El mateix Anil Murthy ho va esmentar en l’última junta d’accionistes. No obstant això, es pot intuir que a poc a poc l’interés de Peter Lim pel València es va reduint. Fa ja molts anys des de l’última aparició del màxim accionista per la ciutat de València, i des de l’arribada d’Anil Murthy delega ell totes les operacions i la gestió del dia a dia. És cert que Peter Lim va dur a terme diferents préstecs, però ho va fer per mera supervivència i perquè el club poguera respirar i així fer front als pagaments enfront dels bancs. Cal recordar que una de les condicions perquè Peter Lim siga el màxim accionista és que el club pague religiosament el deute amb els bancs. En cas contrari podria entrar un administrador concursal.

Príncep de Johor, de moment res

Durant unes setmanes semblava que l’arribada del príncep de Johor a la ciutat més que un rumor semblava un fet consagrat. Així ho va donar a entendre en múltiples missatges que va deixar en xarxes socials. No obstant això, les reunions amb Peter Lim es van posposar per la COVID, segons va afirmar el propi príncep en el seu Instagram. No queda descartat, però és complicat. Segons han afirmat persones molt pròximes a ell, es tracta d’una personalitat que varia molt la seua opinió, per la qual cosa veurem si d’ací a uns mesos torna a activar-se aquesta opció.

Menjar entre Llorente i Juan Roig

Fa uns mesos va sonar amb força l’interés d’un grup d’empresaris valencians per a fer-se amb la majoria accionarial del València. Eduard Navarro, fundador de Net de Gerrers, va ser la cara més visible d’aquesta operació. El moviment consistia a aconseguir el 50% del capital a través d’un fons americà. El mateix Peter Lim va admetre en el “Times” aquesta oferta, encara que va admetre que no era suficient i que per tant no venia.

Segons ha comptat el periodista Héctor Gómez en “Tribuna Deportiva”, durant el dia d’ahir estaven menjant a casa Navarro l’expresident del València C.F Manuel Llorente, i l’amo de Mercadona i València Basket, Juan Roig. A més, en la taula hi havia una tercera persona la qual no ha transcendit la seua identitat, però tenia relació amb el món de la política.

Un dels temes fonamentals que es van tractar en el menjar va ser la possible compra del València C.F. Manuel Llorente va afirmar que durant mesos anteriors havia tractat de contactor amb Peter Lim a través de diversos mecanismes per a fer-li arribar una oferta de compra del València C.F. Un dels mecanismes que va utilitzar per a aconseguir-ho va ser el representant amic de Peter Lim, Jorge Mendes. Aquest li va respondre que ara mateix no era una persona molt pròxima a Lim i que així i tot, Mendes assegurava que Lim ara mateix està allunyat del futbol i ja no li interessa el València C.F, com hem pogut veure en els últims mesos.

La carta de Manuel Llorente a Peter Lim

Finalment Manuel Llorente va poder enviar-li a Peter Lim una carta sota correu certificat. En ella, detallava fil per randa els detalls de l’oferta i li sol·licitava una reunió cara a cara. Finalment, va obtindre una resposta bastant clara: Peter Lim no ven. No obstant això, caldrà vore com evolucionen els mesos i si veritablement Peter Lim opina això o vol que el club es revalore per a poder recuperar almenys els diners invertits al València C.F.

Segons afirmava la mateixa font citada anteriorment, en una possible rifa de ventes, Manuel Llorente seria un dels millor situats en la graella d’eixida. Sens dubte compta amb la confiança del banc, després que la mateixa entitat financera li col·locara en el lloc per a tractar de restaurar l’economia del club.

Juan Roig: ” Ni puc, ni vull”

Juan Roig també es va banyar durant el menjar respecte a si estaria interessat en la compra del club. Literalment, la resposta va ser la següent: “Ni puc, ni vull”.

Veient la gestió de Juan Roig a València Basket, la inmesa majoria dels aficionats del València s’esquincen les vestidures somiant amb una possible compra de Juan Roig del València. No obstant això, des del primer moment sembla que aquesta opció està completament descartada. Ara bé, resulta interessant sens dubte la primera part de la frase: “ni puc“. Sembla que no és una altra cosa que un “dribling” per a no haver de comprar el València. Costa creure que una de les persones més riques d’Espanya no puga comprar el València. Potser no es refereix a l’aspecte econòmic.

La venda del València farà parlar

Les aigües de moment estan bastant calmades, però en qualsevol moment pot esclatar aquest assumpte. La venda del València C.F pot estar més prop del que sembla, i només falta que l’economia global torne al seu rumb normal.