PRÈVIA: Nostàlgia a La Catedral

Per Xema Tarazona · 07 Febrer, 2021

El Valencia CF visita aquest diumenge a les 16:15 hores San Mamés per a enfrontar-se a l’Athletic de Marcelino, eixe entrenador que tant li va donar al club de la capital del Túria. Serà un partit marcat per la nostàlgia dels aficionats i per l’obligació dels jugadors de sumar de tres per a donar continuïtat a les bones sensacions després de guanyar a l’Elx.

Més obligada és la victòria si es té en compte que els dos equips no arriben en les mateixes condicions. En primer lloc, els lleons vénen de disputar els octaus de final de Copa el dijous, amb pròrroga i penals inclosos. Tan sols tenen unes 64 hores de descans.

A més, són baixa els seus dos jugadors més importants des de l’arribada de Marcelino: Raúl García, que està sancionat i acumulava sis gols i una assistència en els huit partits del tècnic asturià al capdavant del conjunt basc; i Iker Muniain per lesió, que clava els mateixos registres, però a la inversa (un gol i sis assistències) en un partit menys que el navarrès.

Muniain, en l’últim partit contra el FC Barcelona (LaLiga).

Més enllà dels factors baixes i descans, aquest Athletic ve llançat. En els huit encontres que ha dirigit Marcelino, els lleons només n’han perdut dos contra el FC Barcelona en competició domèstica. A part, sis victòries, una Supercopa d’Espanya i una classificació a les semifinals de Copa.

El Valencia CF, per la seua part, ve amb més dubtes, tot i haver guanyat l’últim duel de La Lliga contra l’Elx. Això sí, en el primer mes de l’any, s’ha vist un equip més sòlid, millor en quasi tots els aspectes del joc. De fet, dels cinc partits que ha jugat l’elenc de Javi Gracia en 2021 en competició domèstica, s’han guanyat dos, empatat dos i perdut un (8 punts dels últims 15 possibles).

Claus del Valencia CF

Si bé el Valencia CF de Marcelino es caracteritzava per esperar en un bloc baix al rival, aquest Athletic busca més la pressió en camp contrari amb les línies més avançades. La funció de Guillamón i Soler per a traure el baló serà vital per a poder desfer-se de la pressió i atacar a la defensa basca en camp obert.

Hugo Guillamón, en l’últim partit contra l’Elx (LaLiga).

Ofensivament, Maxi i companyia han d’aprofitar els pobres registres defensius de l’Athletic de Marcelino: ha encaixat en tots els partits. Una vegada se supera la primera línia de pressió, els atacants tenen molt d’avantatge perquè els lleons ataquen en els dos laterals tremendament desplegats.

Onzes

Valencia CF: Jaume; Correia, Paulista, Guillamón, Gayà; Wass, Soler, Racic, Guedes; Vallejo i Maxi.

Athletic: Unai Simón; Capa, Yeray, Íñigo Martínez, Yuri; De Marcos, Vencedor, Dani García, Berenguer; Williams i Sancet.