ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

PRÈVIA: Doble final a Mestalla

Per Xema Tarazona · 30 Gener, 2021

El Valencia CF rep aquest dissabte a Mestalla a les 18:30 hores a l’Elx en el partit corresponent a la jornada 21 de La Lliga Santander. És un partit vital que pot marcar el futur pròxim del conjunt dirigit per Javi Gracia. Primerament, per l’obvietat de guanyar a un rival directe. D’altra banda, per fer-se amb el goal average. Recordem que en el partit d’anada el resultat va ser de 2-1 per als il·licitans.

La seua realitat és prou delicada —un poc més que la del Valencia CF, però inclús amb prou pitjor plantilla—. Encadenen 13 partits sense guanyar. De fet, no ho fan des del 23 d’octubre. Justament, contra els ché. Aquesta mala ratxa els ha dut a situar-se en la penúltima posició lliguera, només a un punt de l’últim classificat.

Si bé en l’inici de la 2020/21, l’elenc d’Almirón va meravellar per la seua efectivitat en àrea contrària i la seua solidesa defensiva, tot s’ha anat esvaint a poc a poc. Segueix sent l’equip que menys tira de La Lliga, però ha començat a fer aigües en defensa. Li han anotat 25 gols en 18 partits, quatre menys que el Valencia CF.

Jorge Almirón, en l’últim partit de l’Elx CF (LaLiga).

L’equip busca créixer des d’eixe poder en defensa, però la realitat és que no està sabent dur el baló a zones perilloses. Amb 16 gols, és l’equip menys anotador de la categoria. Boyé s’està erigint per un home important. Rep la pilota en camp contrari, la baixa, la protegeix i cedeix als companys quan s’apropen. És l’arma ofensiva d’aquest Elx. L’argentí ha marcat quatre gols, els mateixos que Josan i Fidel.

Aquest últim, que segurament siga el jugador amb més qualitat del conjunt alacantí —quatre gols i dos assistències—, no estarà a Mestalla per lesió. Tampoc estan convocats ni Luismi ni Mfulu.

Pel que fa a l’esquema que solen emprar, destaca que Almirón no és cabut en el fet d’apostar per un o altre. Varia entre l’1-5-3-2 que va utilitzar a principi de temporada, fins a l’1-5-2-3 o l’1-4-3-3. És la major incògnita en cada partit de l’Elx.

Sí que té clar l’esquema que alinearà Gracia, però no tant els jugadors. Cillessen, Diakhaby, Gameiro i Mangala són baixes segures, mentre que Cheryshev serà dubte fins a última hora. Piccini tampoc entra en els plans a curt termini. Podrien ser titulars jugadors com Vallejo o Guedes.

Claus del Valencia CF

Se sol dir que les finals no es juguen, sinó que es guanyen. Eixa és la mentalitat en què ha d’eixir l’elenc de Javi Gracia pels dos factors que s’han comentat al principi: la victòria en si i el goal average —s’ha de guanyar per diferència de dos o 1-0—.

Gayà, en el partit contra l’Osasuna.

D’altra banda, el Valencia CF haurà de tindre paciència per a poder entrar en l’entramat defensiu dels il·licitans, estar molt atent a les contres i vigilar constantment les passades en llarg a Boyé.

Onzes

Valencia CF: Jaume; Correia, Guillamón, Paulista, Gayà; Wass, Racic, Soler, Guedes; Maxi i Vallejo.

Elx CF: Édgar Badía; Josan, Josema, Verdú, Diego González, Mojica; Guti, Marcone; Morente, Boyé i Rigoni.