+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Negredo dona els 3 punts, amb esglai final (1-0)

Per Blanquinegres · 15 Febrer, 2015

47 punts per als blanquinegres que tornen a  avançar-se al Sevilla en la seua particular pugna per els llocs europeus. El solitari gol de Negredo va ser prou per superar un Getafe, que tot i no fer res en 90 minuts va disposar de l’última bala per poder donar l’esglai a tot el valencianisme.

Li ha costat llevar-se el llençols de damunt a l’afició que hui visitava Mestalla. El coliseu de l’avinguda de Suècia obria les seues portes més prompte de l’habitual i açò s’ha fet notar, en el ritme d’arribada a l’estadi. Tot  i això, més prompte o més tard, la parròquia valencianista no ha faltat a la seua cita.

Històricament, per als blanquinegres este horari havia deparat autèntiques garbes, Pucela, Sadar o el Ciutat de València. Malgrat els mals precedents amb l’horari, el VCF eixia disposat a no deixar-se, de nou, la plaça Champions, després d’haver-la abastat la setmana passada a Cornella-El Prat, a banda de que els competidors no afluixen. Els de Nuno eixiren el la predisposició de fer el primer gol el més prompte possible. Molt aprop va estar de passar si la centrada de la mort de Gayà haguera trobat un peu per espentar la pilota al fons de la xarxa defensada per Jona.

La banda que formaven tant Piatti com Gayà era tot una mina per als interessos blanquinegres i una manca per als del sud de la capital. Tot i el perill que generava el conjunt de Mestalla, passada la mitja hora la llauna dels gols continuava tancada

Les grogues prohibides apareixien al València. Barragán simulava penal i el col·legiat li mostrava l’amonestació per la picaresca. Una targeta que per al lateral suposa tancar cicle i al proper partit a Còrdova. Altres veien la parella argentina, Rodrigo de Paul i Enzo Pérez.

El descans s’albirava i el conjunt de Mestalla continuava acaparant el perill, però sense sorprendre, a un Getafe que continuava esperant l’errada dels de Nuno. Amb el 45 ja complit Nuno, de segur, dins del vestidor, repetiria el missatge de l’última setmana, el de donar un pas endavant, posar una marxa més en quant es refereix a la faceta golejadora dels homes que porten la pólvora als peus. L’electrònic de Mestalla continuava mostrant l’inicial 0 a 0.

El regrés al verd va començar calcant el mateix guió de la primera part. Domini estèril del VCF. Tot i el dia assolellat que feia a la Capital del Túria, els núvols continuaven instal·lats a la part davantera i això va crear els primers símptomes d’ansietat en l’onze de Nuno. Fins i tot el Getafe va aparèixer en accions d’atac combinatiu.

Als 10 minuts de la segona part, els núvols pareixien escampar, després de la gran cabotejada de Negredo, a la que de manera miraculosa, Jona, ex valencianista responia amb una superba mà. Tractant d’aprofitar eixa espenta anímica, Nuno va realitzar la seua primera substitució. Feghouli reapareixia a Mestalla després d ela seua intervenció a la Copa d’Àfrica.

Més d’una hora més tard, al 70’ Negredo era objecte de penal i, esta volta si, l’àrbitre de l’encontre assenyalava els 11 metres. El mateix, Negredo es va disposar al llançament de la pena màxima i sense cap dubte va certificar el primer per al València, el tercer al compter particular de l’ariet vallecà. A 20 minuts per a la fi, els de Mestalla es posaven per davant i d’esta forma aconseguien alliberar-se de la tensió acumulada. Al 76’ i al 78’, Rodrigo va tindre primer al seu peu i minuts més tard al seu cap el possible 2 a 0. A la primera ocasió de l’hispà-brasiler, va llançar al cel de València una excel·lent assistència de Feghouli per el costat dret de l’atac blanquinegre. A la segona oportunitat, la pilota va eixir prou més prop de la meta madrilenya.

El so final de la campana es trobava prop i el València no aconseguia tancar l’encontre amb un gol que certificarà de manera més segura els 3 punts. Un punts que al temps de descompte prop van estar de repartir-se. Sarabia incomprensiblement errava el que pareixia més senzill, espentar la pilota just quan passa per davant teu. Afortunadament, tot i el patiment, els 3 punts van certificar-se amb el xiulit final del jutge del joc.

Amb el gol de Negredo a la primera part, el VCF tornava a situar-se als llocs de Lliga de Campions, superant de nou, al  que de segur serà el seu rival d’ací fins a la fi del campionat lliger.