CRÒNIQUES  

Un punt que sap a poc (1-1)

Per Blanquinegres · 07 Octubre, 2018

Es tractava d’un dels partits més complicats per al València, el FC Barcelona arribava a Mestalla, i els de Marcelino només tenien una intenció: guanyar l’equip català. Un ambient espectacular inundava Mestalla, i els valencianistes van encendre la metxa de l’alegria amb el primer gol de la nit després del primer córner que va pentinar cap arrere Vermaelen i Garay, com un davanter centre nat, va batre en el primer minut a Ter Stegen en el seu primer tant de la temporada. El central va ser el més llest de la classe i es va col·locar solament en el segon pal per a picar des de prop i fer embogir l’afició blanc-i-negra. Era l’inici perfecte. El FC Barcelona va quedar tocat davant un València CF molt ambiciós i, primer Batshuayi, i, després Kondogbia, es van acostar amb molt perill a la porta visitant, els dos llançament no van acabar en gol per un pèl. Els de Marcelino dominaven i s’agradaven.

Però en eixe moment va arribar la lesió de Guedes en una acció amb Coutinho que li va obligar a ser substituït en el minut 12 per Cheryshev. El partit va canviar, i en el seu primer llançament, Messi va aconseguir l’empat després d’una paret amb Luis Suárez. L’argentí va ajustar tant la pilota que Neto res va poder fer per a arribar. El Barcelona era ja més perillós, ja dominava el joc. Els ches, molt ordenats arrere, buscaven una contra per tornar a marcar. Una galopada de Gameiro amb centre del francés va ser rematat per Cheryshev, en el rebuig, va ser a Gayà, qui va xutar amb potència però lleugerament desviat. Es va cantar el gol en la graderia. Segon gran avís dels de Marcelino.

Després del descans i, quasi com en la primera meitat, el València CF va poder marcar en els primers compassos amb un llançament de rosca amb l’esquerra de Cheryshev que va eixir alt per molt poc. Tercer toc seriós dels de Marcelino al Barcelona. Poc després Messi, en una acció personal, va provar els reflexos i seguretat de Neto. La lluita era constant, cap volia perdre i el partit era molt emocionant i disputat. Dos estils de vore el futbol, però igual d’efectius. Les idees estaven clares en una i una altra àrea.

Amb l’emoció a borbollons sobre la gespa de Mestalla, Gayà li la va llevar a Coutinho quan el ´7′ blaugrana encarava a Neto, el de Pedreguer evitava el gol del brasiler. El lateral internacional va estar providencial en el tall i amb una neteja exquisida li va robar la cartera al brasiler que no li esperava. L’afició volia més, el València també, però calia patir per a guanyar. Per aqueix motiu, tocava un esforç més en els últims minuts. I els de Marcelino es van emprar a fons, sense deixar-se res dins. Al final, un punt per al València CF a pesar que va lluitar per a guanyar davant un FC Barcelona que es va topar davant un gran equip, això, un que punt sap a poc pel bon partit del València.