Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

CRÒNIQUES

La victòria tampoc arriba al derbi (0-0)

Per Blanquinegres · 23 Septembre, 2018

No va guanyar el València al derbi i els de Marcelino continuen sense conéixer la victòria després de les cinc primeres jornades en la lliga. Parejo i Marcelino van acabar, a més, expulsats. Així i tot, el conjunt de Mestalla va fer més mèrits que el Villarreal per a endur-se el derbi però no va ser possible canviar la mala dinàmica.

Des de l’inici es va vore a un València CF molt recognoscible, disposat a “furtar-li” la pilota al quadre local, movent-ho amb criteri i quan Gameiro o Santi Mina donaven el senyal, es buscava la passada llarga a l’esquena de la defensa. Tot estava baix control, ara faltava convertir el domini en rematades de perill, però van tardar a arribar.

L’equip tenia paciència amb la pilota i arribades des de les dos bandes. Ferran va posar diversos centres enverinats, Cheryshev i Gayà van buscar l’assistència des del costat esquerre, però la lucidesa que es tenia en els moviments no es consumava en llançaments entre els tres pals. De fet, no es va disposar d’ocasions clares de gol, la qual cosa va portar a provar des de fora, com va fer Cheryshev en el minut 39 de partit, encara que la pilota es va anar alt. L’afició valencianista solament es va sobresaltar quan a tres minuts per al final, Álvaro va rematar de cap sol un servei de cantonada, però sense l’orientació correcta per a elevar l’1-0 al marcador. Així es va arribar al descans, el Villarreal va tindre la més clara de la primera meitat.

L’equip estava disposat a fer un pas al capdavant, va eixir de nou molt ordenat, i després d’uns minuts inicials en els quals va esperar al Villarreal CF, va tornar a manar, fins que va arribar el minut 58. En eixe moment, Parejo va perdre una pilota i va acabar fent una entrada molt dura que Jaime Latre va entendre com de roja. El capità va ser expulsat i també Marcelino, per protestar l’acció. Va caldre recompondre l’equip, Batshuayi es va quedar com a referència a dalt i Coquelin va tornar a jugar més de sis mesos després per a jugar juntament amb Soler.

A partir d’eixe moment, el València va buscar el gol, primer Batshuayi, amb un llançament que va desviar un rival, però uns minuts després, malgrat la inferioritat sobre la gespa, Sergio Asenjo va haver de traure una mà salvadora per a evitar el gol de Guedes. I no va ser una acció puntual, Cheryshev va tornar a exigir al meta local en un altra gran parada uns minuts més tard. Les millors oportunitats van arribar amb menys efectius al terreny de joc. El Villarreal va tornar a tindre oportunitats, però cap clara. I així es va tancar el partit, sumant un punt molt meritori després de jugar més de mitja hora amb un futbolista menys, però sempre volent guanyar.