ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Victòria d’equip dels taronja en Estambul (86-90)

Per Fermín Rodríguez · 27 Novembre, 2020

València Bàsquet continua amb la seua espectacular temporada en Eurolliga, i és que va aconseguir una victòria de prestigi en Estambul, la sèptima de la campanya, amb una gran segona meitat i l’actuació més que destacable de Van Rossom, MVP del partit, i de Prepelic, amb 13 punts i 3 triples en l’últim quart.

Abans del partit, el club turc va voler mostrar el seu reconeixement amb Kalinic i Derrick Williams, que tornaven a casa per primera vegada des que arribaren a València.

L’encontre va arrancar amb molta igualtat, un equip anotava i l’altre responia, amb un Kalinic especialment actiu i un Pradilla que en personalitat transformava una bonica assistència de Dubi.

El desordre inicial portava al temps mort. Les anades i tornades no agradaven Ponsarnau i en conseqüència va decidir frenar-ho.

A partir d’aquest moment, València Bàsquet va començar a dominar més el rebot defensiu impedint segones oportunitats, però en atac continuaven els taronja sense tindre la paciència necessària.

Vives i Brown es carregaven amb dues faltes cadascun, segell de la intensitat defensiva d’ambdós equips. El primer quart acabaria amb els turcs un punt per damunt i amb la sensació d’haver perdonat alguns tirs alliberats, que els haurien permés augmentar l’avantatge.

Quasi no havia acabat la publicitat i Derrick Williams, inèdit fins al moment, abusava de l’anella amb una espectacular esmaixada. Fenerbache no es va acomplexar i anotava 5 punts seguits, però Saneme i Derrick amb dos triples igualarien el marcador.

No obstant això, els taronja tornaven a perdre el control del rebot defensiu, fet que donaria confiança a Fenerbache per a imprimir un altre ritme a la circulació de baló i permetre Brown cercar l’1vs1 amb facilitat.

S’establia la màxima de l’encontre, un 39-30 preocupant, principalment per la incapacitat de frenar les envestides de Fenerbache, que combinava accions de ‘pick and roll’ amb diagonals de vertigen directes a cistella dels seus homes exteriors.

Van Rossom eixia al rescat amb un 2+1 per a tallar la ratxa negativa, però no aconseguiria canviar res, ja que el gegant Vessely baixaria una pilota del cel per a rebentar la cistella taronja i anar-se’n 43-33 a l’intermedi.

Pareix que els de Ponsarnau treballen millor baix pressió perquè en dos minuts de tercer quart, ja havien portat Kokoskov a demanar el temps mort de. En menys de quatre minuts havien igualat el marcador amb un parcial de 10-0.

Els minuts de València Bàsquet van ser dels millors de la temporada amb els 5 jugadors produint en els dos costats, però amb un Van Rossom especialment brillant. Sam defenia, Sam assistia i Sam provocava l’eufòria de la banqueta taronja, més connectada que mai.

Un partit fins al moment gris, ara feia la sensació d’encontre important. Però amb les rotacions, Fenerbache va millorar la dinàmica i acabaria el parcial amb dos triples consecutius i 5 punts per davant.

Això sí, els taronja havien presentat la seua candidatura per a portar-se la victòria d’Estambul i tot depenia de continuar amb la intensitat defensiva i ser decisiu en els detalls.

Altre inici de quart trepidant, posava València Bàsquet per damunt. A més, l’astúcia de Derrick i el dinamisme de Klemen, van carregar els turcs de faltes els primers dos minuts.

Un Prepelic que volia participar de la festa i que just en el moment clau havia llevat la funda del rifle anotant tres triples consecutius. València Bàsquet, curiosament entraria en bonus abans que Fenerbache, però prompte s’igualarien les forces.

Els intercanvis defensius dels nostres en els últims minuts van ser increïbles portant els turcs a forçar els llançaments, i el lideratge de Dubi al rebot i de Van Rossom en la direcció portarien la victòria cap a casa en un final d’encontre molt apretat (86-90)