Victòria de caràcter de València Bàsquet a Manresa (74-82)

Per Pascual Játiva · 27 Septembre, 2020

València Bàsquet viatjava al Nou Congost per a enfrontar-se a Baxi Manresa poc més de 48 hores després d’aconseguir la primera victòria del curs, davant Morabanc Andorra, a la setmana prèvia a l’inici de la competició prioritària de l’equip, l’Eurolliga.

El partit començava igualat amb un Baxi Manresa molt encertat des del triple i un València Bàsquet traient lluentor als seus fitxatges: Kalinic i Derrick Williams, amb set punts entre els dos. Quan faltaven tres minuts el marcador era de 15-20 per als taronja, que estaven atacant molt fluidament Tant que van acabar el primer quart amb 23-29 per als visitants.

El segon quart el començava millor l’equip valencià, que, amb bons minuts de Labeyrie i Mike Tobey (5p.) agafava una renta de 9 punts i forçava a Pedro Martínez a demanar temps mort, buscant no perdre el partit en la primera meitat i, gràcies a un 50% d’encert des del triple aconseguia portar el partit al descans amb un resultat de 40-48. El millor de la primera part, Bojan Dubljevic amb 12 punts.

Mal inici dels taronja en la primera part. 9-2 de parcial per als manresans que s’acostaven a un punt. Dubljevic, per part seua, seguia amb el seu partidàs, amb 17 punts en 26 minuts de joc, mantenint al seu equip en atac.

Només l’anotació de Dubljevic no bastava i Manresa continuava jugant millor, tant que culminava la remuntada faltant 3 minuts per al final del tercer quart, col·locant-se un a dalt. Al final del tercer període el resultat era de 62-61.

L’últim quart iniciava amb la igualtat com a factor dominant, amb un València a contracorrent i els manresans totalment ficats en partit. Només San Emeterio semblava estar encertat en un València amb poques idees i espessor en atac.

En un moment crític, amb Manresa 5 a dalt faltant 4 minuts, una boníssima reacció de València li retornava l’avantatge en el marcador, col·locant-se 5 a dalt en un moment clau de partit. Aqueixa xicoteta renda es veuria augmentada i definitiva, donant-li la victòria a València Basket per 74-82.