La millor informació del ValènciaCF en valencià

El VCF s’assegura 40 milions d’euros per jugar la Champions
,

El VCF s’assegura 40 milions d’euros per jugar la Champions

Quinze milions per participar, altres 17 per rànquing històric són ingressos fixos sols per participar
COMPARTIR
330-120
banner-nou-caixa-popular-310x120-2
El València CF torna tres temporades després a una prestigiosa i cada vegada més valuosa Champions League, que ha incrementat notablement els ingressos per als clubs participants durant la pròxima temporada 2018-19 i als quals ha donat ja oficialitat la UEFA. L’aparador del club de Mestalla a nivell internacional serà molt important, però l’objectiu marcat, des de l’arribada de Marcelino, se centra a anar pas a pas, partit a partit.

L’entitat blanquinegra ingressarà 15,25 milions d’euros de fix només pel simple fet de participar en la pròxima edició de la Champions, quantitat a la qual caldrà unir 900.000 euros per cada empat i 2,7 milions per triomf en els sis partits d’aquesta fase de grups inicial.

Si els de Mestalla superaren la primera fase disputarien els vuitens de final amb un botí de 9,5 milions d’euros. Si arribara a quarts de final ingressaria 10,5 milions i 12 milions més per aconseguir la semifinal. Per a l’últim i decisiu partit de la Champions, que es disputarà en el Wanda Metropolitano, els finalistes percebran 15 milions, mentre que el campió guanyaria quatre milions d’euros més. A més, el campió de la Champions que es classifique per a la Supercopa de la UEFA rebrà 3,5 milions d’euros més i el guanyador d’eixe torneig es portarà un milió addicional.

El València CF ocupa, en l’actualitat, la posició 24º del coeficient dels clubs que han participat els últims deu anys en competicions europees, rànquing que utilitzarà la UEFA únicament per a la distribució de part dels ingressos dels clubs i amb el qual s’assegura l’ingrés de 16,8 milions d’euros.

292 milions d’euros més a repartir per el ‘market pool’

A més, pel market pool es destinen 292 milions d’euros que es distribuiran d’acord amb el valor proporcional de cada mercat televisiu representat pels clubs que formen part en la UEFA Champions League (de la fase de grups d’ara endavant). Les diferents quotes de mercat seran distribuïdes entre els clubs participants de cada federació.

No obstant açò, les diferents quantitats distribuïdes des de el ‘market pool’ a cada club participant, segons ha donat oficialitat la UEFA, només poden ser calculades una vegada tots els contractes hagen finalitzat i mai abans del final de la competició, ja que la quantitat exacta per a cada club depèn de cinc factors:

1) Quantitat final en el ‘market pool’.

2) La composició del grup de clubs participants en la UEFA Champions League 2018-19.

3) El nombre de clubs de cada Federació que competix en la UEFA Champions League 2018-19.

4) La posició final de cada club participant la temporada anterior en la seua competició nacional.

5) L’actuació de cada club en la UEFA Champions League 2018-19.