+  CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 3-1 Mónaco: A 90 minuts de somriure

Per Pere Alapont · 19 Agost, 2015

La primera part ha tingut un rtme frenètic en ambdós camps des que l’àrbitre anglés ha fet rodar la pilota. Al minut 1, Bernardo Silva veia la primera groga de l’encontres després de tombar a Enzo i uns instants després, al minut 3, Rodrigo Moreno obria la llauna fent tornar boja la graderia de Mestalla. De Paul havia penjat un baló a l’àrea i Feghouli li la servia en safata a l’hispa-brasiler perquè posara el primer al marcador.

El València havera pogut fer el segon en els moments posteriors, on s’han vist cavalcades ue han fet botar del seu seient als prop de 50.000 espectadors que hui s’han donat cita a Mestalla. Alcácer havera pogut foradar la porta de Subasic de no ser perquè els seus remats s’han anat per dalt o no ha arribat a controlar bé la pilota.

El Mónaco, però, s’ha refet i ha disposat d’ocasions claríssimes de gol. La primera, al minut 32, amb un llançament des de dins l’àrea que Ryan ha hagut de desviar miraculosament i ha acabat pegant al pal. Minuts més tard, ha sigut Clattenburg el que ha invalidat un gol de Martial, el qual estava lleugerament avançat a la defensa.

El València ha arribat al descans, pràcticament, demanant l’hora.

El segon temps ha començat com ha acabat el primer, amb un Mónaco que creava tant de perill que ha acabat empatant el partit només arrancar la segona part. Martial ha quallat una gran jugada per banda, ha xutat a porta, Ryan ha rebutjat i Pasalic ha estat molt atent al rebot per a enviar-la dins. Poalada que es veía vindre.

Nuno ha donat entrada a Piatti per De Paul, no sense escoltar la disconformitat dels allí presents, però la cosa li ha eixit bé. Al minut 59, el Valencia ha tornat a avançar-se mitjançant Parejo, que ha afusellat la porta rival després de rebre un baló del mateix Piatti dins l’àrea. El mateix capità havera pogut ampliar diferències a falta de 15 minuts, però el seu baló s’ha anat massa alt.

L’encontre s’havia gelat pel que feia a arribades però quan resaven 4 per al final, Feghouli ha engaltat de forma espectacular un baló que venia des del córner i ha fet esclatar Mestalla. Un 3 a 1 donava molta més seguretat per a viatjar a Mónaco.

A partir d’ahí, els visitants han tingut temps d’atemorir la parroquia en un parell d’ocasions però el perill no ha anat a majors i els de Nuno han acabat aconseguint una victoria molt important que fa que es mire amb altres ulls el partit de tornada de dimarts que ve.