CRÒNIQUES

El València seguix amb la maledicció a San Mamés (1-1)

Per Blanquinegres · 28 Febrer, 2018

Tocava guanyar en San Mamés per a ser tercers, un camp maleit per al València. Fins a cinc canvis feia Marcelino per a un partit, com era d’esperar, va ser intens des de l’inici. De poder a poder amb dos equips en dinàmiques diferents però amb les mateixes intencions, guanyar per tots els mitjans. Prompte va avisar l’Athletic, San José es va trobar en el minut 11 amb una pilota solta en zona de perill i el seu xut va ser parat amb seguretat per Neto. No hi havia continuïtat en el joc sinó un futbol a impulsos, a trompades. Però el València CF es mostrava fort, sense amagar-se, davant un Athletic molt directe que insistia en centres a l’àrea. Així, en el minut 22, una preciosa acció va acabar amb una passada perfecta de Ferran a Kondogbia que, amb la precisió de sempre i després de recuperar la pilota, va alçar el cap i va rematar ajustat al pal esquerre de Kepa per l’únic buit que quedava lliure davant una muralla de cames. Era el minut 22 i els de Mestalla colpejaven primer i de quina forma. Això no obstant, una pilota llarga va provocar un penal que Gil Manzano va assenyalar després d’una falta de Murillo a Susaeta. Aduriz va xutar però Neto va intuir la direcció del davanter per a evitar l’empat local. El meta brasiler es va engegantir i va endevinar la rematada. Perfecte. Amb el 0-1 va acabar una primera meitat en la qual els de Mestalla se’n van anar amb avantatge gràcies al seu gol en el primer tret entre pals i la parada de Neto.

En l’arrencada de la segona meitat, l’Athletic va aprofitar el rebuig d’una falta que no era per a empatar en un tir des de fora de l’àrea de De Marcos. El col·legiat Gil Manzano no va xiular una espenta clara a Ferran que en el sòl va tocar la pilota. Una pena perquè en eixa acció va vindre l’1-1. Zaza després i ràpid ho va intentar amb un gran xut però es va topar amb Kepa que va fer una gran parada. Eixe gol inesperat, unit a les contínues protestes locals al col·legiat per qualsevol decisió, va ficar a l’Athletic en el partit. El València CF, per la seua banda, tractava de calmar ànims i llevar-li la pilota a l’equip de Bilbao. Vietto, al caient de l’hora de joc, també va provar les mans del meta que va detindre en dos temps. El joc va començar a equilibrar-se, els de Mestalla van donar un altre pas avant i Aduriz va voler sorprendre a Neto però la seua rematada va donar en la part lateral de la xarxa. Era una lluita constant. Rodrigo va eixir per a buscar el gol de la victòria. I poc després Guedes. També Soler. El València CF ja no va tindre tantes dificultats en els compassos finals del partit en el qual, curiosament, l’Athletic va baixar la seua intensitat. Cap volia perdre el punt en els últims minuts. I açò va succeir, ja no es va moure el marcador i els de Mestalla, amb este empat, van retallar un punt al Reial Madrid en la seua lluita per accedir a la tercera plaça de la classificació.