València Bàsquet s’imposa a les semifinals i continua invicte

Per Jorge Olmos · 15 Septembre, 2020

El València Bàsquet afrontava la quarta prova de pretemporada davant un rival d’entitat com el Bayern de Munic alemany. Per al test, eren baixes Marinkovic i Prepelic i tornava a la pista el fitxatge estrela Derrick Williams.

L’encontre va arrancar amb un inspirat Mike Tobey anotant els 5 primers punts taronja i amb els dos equips empleant-se a fons. El primer quart va tindre molta intensitat defensiva, fet que marca que s’aproxima l’inici de la competició oficial. Als últims minuts va debutar Derrick Williams amb un gran rebot i posterior cistella i amb 24-18 es va aplegar al final del primer quart.

El segon quart va arrancar amb un València Bàsquet inspirat aconseguint un parcial de 5-0 que va obligar a parar el partit als alemanys. Després del temps mort, l’equip Muniqués va apretar defensivament i va espavilar, aconseguint un parcial de 0-8 i acurtant la distància a 3 punts (29-26).

Martin Hermansson amb un 2+1 espectacular va trencar el parcial i un inspirat Mike Tobey va anotar 8 punts més per a situar-se amb 13 abans d’aplegar al descans amb 44-36.

Després del pas pels vestidors el marcador es va ajustar, però sempre amb els de Ponsarnau per davant. Amb una assistència magistral de Hermansson, Dubljevic va esmaixar per a situar-se amb 15 punts al seu compte particular i establir el 60-53. Derrick Williams va anar agafant minuts, encara que li es va notar la falta de ritme en diverses accions.

Amb un ajustat 63-60 va iniciar l’últim quart de partit i després d’una falta antiesportiva de Baldwin, Tobey va anotar els dos tira lliures i en la possessió Van Rossom va anotar un triple. Instants més tard i després d’una bona defensa, Hermansson va anotar per a establir un parcial de 7-1 i un avantatge de 10 punts (70-61).

Derrick Williams es va anar entonant amb el pas de les accions i va anotar des del 6,25 per a situar-se amb 8 punts, 2/2 des del triple i un avantatge per a València de 10 punts. Però després d’aquesta acció, l’encert dels alemanys va augmentar i amb un parcial de 0-8 es van situar a 2 punts faltant 4 minuts.

Les males decisions per part del conjunt taronja es van anar succeint a l’últim tram de partit i el conjunt muniqués es va veure amb opcions de victòria, però els de Ponsarnau van aconseguir refer-se i amb un 2+1 de Guillem Vives i un triple de Hermansson es van distanciar a 6 quan faltaven 2 minuts.

Finalment, victòria de prestigi (84-76) de València Bàsquet que s’imposà a les semifinals a un rival d’Eurolliga i demà jugarà la final a les 20:00 a la fonteta.