València Bàsquet s’emporta la victòria en un final d’infart

Per Jorge Olmos · 10 Desembre, 2020

Anadolu Efes va començar el partit governant el joc i el marcador amb un Shane Larkin molt inspirat descosint la defensa taronja. Tant és així que en a penes cinc minuts de joc ja havia anotat 8 punts amb dos triples. Per part de València Bàsquet, tan sols va veure anella el jove Pradilla, que va fer els 4 punts dels valencians en un parcial negatiu de 4-12 abans del primer temps mort.

I després de parar el partit, les coses no milloraren. Shane Larkin seguia jugant a plaer i veient l’anella com un paeller i amb altre triple va establir una diferència de +10 (7-17) que va obligar a Ponsarnau a tornar a interrompre el joc. Amb el pas dels minuts els valencians van anar entrant en calor i amb l’entrada de Williams i Tobey a les acaballes del primer quart van aconseguir apropar-se al marcador. (19-23)

València Bàsquet es va refer després d’un mal inici i al minut 13 va aconseguir el primer avantatge al marcador (30-27) amb un inspirat Tobey que es situava amb 11 punts després de veure anella des del 6,25 i culminar un alley-hoop amb una esmaixada. El pivot nord-americà va recuperar la millor versió i va recordar al de la fase final de la temporada passada.

Amb una millora defensiva clara al segon quart, el conjunt taronja va aconseguir frenar la ratxa anotadora de Larkin i va acabar amb 2 punts d’avantatge una primera part en el qual el millor va ser la reacció després del mal inici, la direcció de Van Rossom -5 assistències- i el pas endavant de Mike Tobey.

Després del pas pels vestidors el duel va seguir tremendament igualat i l’alternança al marcador fou una constant. Però Anadolu Efes va anar creixent de la mà d’un Anderson que va agafar el relleu anotador de Larkin i va acabar el quart amb 14 punts, per a establir un parcial de 14-22 i situar el seu equip 6 punts dalt després d’un mal període dels de Ponsarnau (54-60).

A l’últim quart es va aplegar amb tot per decidir i amb 6 punts de desavantatge, però el conjunt taronja va reaccionar ràpidament i amb 7 llançaments consecutius sense fallar, va aconseguir un parcial de 16-8 i es va posar per davant al marcador quan faltaven 4 minuts. (70-68).

L’encontre s’anava a decidir als últims instants, ja que quan faltaven 2 minuts el partit estava empatat a 70. Amb una gran defensa, que va forçar errors de l’equip turc i dos cistelles de Tobey i Derrick Williams -els dos millors jugadors-, València Bàsquet es va posar guanyant de 4 amb un minut per jugar.

El conjunt taronja acaronava la victòria, però Anadolu no ho anava a posar fàcilment i va anotar un triple la possessió següent. A continuació, València no va ser capaç d’anotar i posteriorment va fer falta enviant a la línia de tirs lliures a Larkin, que sorprenentment, amb opció d’avançar el seu equip va fallar un tir.

Amb 74-74 i amb 4 segons per disputar, València tenia l’opció d’anotar i emportar-se l’octava victòria. I va aparéixer Klemen Prepelic, que va anotar sobre el final i va liquidar el partit per a València Bàsquet en l’última possessió.

Finalment, victòria per a València Bàsquet en un partit trepidant que es va decantar en l’últim sospir i que deixa a l’equip amb 8 victòries i en llocs de privilegi a la taula classificatòria.