Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

València Bàsquet s’adorm i ho paga car a Vitòria (71-70)

Per Fermín Rodríguez · 29 Desembre, 2020

Una vegada més València Bàsquet va mostrar la seua doble cara, deixant passar una oportunitat única d’assentar-se en els llocs de dalt de la taula. L’encontre pareixia controlat en la primera meitat, però la mala gestió en atac dels valencians i els 13 rebots ofensius de Baskonia van ser els pitjors enemics d’un conjunt taronja que acabaria claudicant.

El partit va començar amb els dos equips espessos en atac i els errors en el tir i les pèrdues de possessió van ser la tònica dominant als primers minuts. Una vegada entrats en calor, Gedraitis i Derrick Williams van trencar el gel i començaren les hostilitats.

La defensa de València va ser bona des d’un principi, sense regalar cistelles fàcils i dificultant en tot moment l’anotació dels de Ivanovic. Amb això, el tècnic hagué de parar el partit amb el primer avantatge taronja 5-15.

Però els de Ponsarnau van seguir amb la velocitat de creuer, i al gran nivell defensiu es va sumar un increment de la producció ofensiva. Un Derrick Williams imperial, complementat per Kalinic, Dubljevic i Prepelic van fer que la distància s’ampliara fins al +13 amb 17-30 en un primer quart sensacional.

I el segon va iniciar com havia acabat el primer, amb un triple de València que es situava amb 8/11 des del 6,25. Però Baskonia va començar a funcionar i amb dues accions de Henry es va situar a 10 i va obligar Ponsarnau a parar el partit.

Amb el temps mort, el conjunt taronja es va reajustar i ràpidament es va escapar a 17 punts amb 5 consecutius de San Emeterio. Però no va durar l’escapada, ja que Vildoza va aparéixer per primera vegada al partit amb 3 grans accions i va apropar al conjunt basc a 9.

Després del pas pels vestidors, arribaria una de les pitjors notícies per als taronja, i és que Prepelic es retirava amb molèsties al turmell després d’una acció fortuïta. Això sí, el guerrer Nikola, va anotar 9 punts consecutius per a tornar a controlar l’encontre; ja portava 14 el serbi.

El transcurs del joc depenia de València Bàsquet, que ara tenia la missió, ni molt menys fàcil, de temporitzar i portar el partit al seu terreny. El descontrol afavoria Baskonia, que tot i continuar desencertats des del perímetre, tractaven d’acostar-se al marcador a base de casta, baixant altra vegada de la barrera dels 10 punts.

De sobte, els bascs havien entrat de ple en la lluita per la victòria. Per descomptat a causa de males decisions en atac dels taronja i una cistella vacunadora de Henry sobre la botzina de la possessió. Baskonia no brillava, però ja estava ací per competir.

Prepelic va tornar a pista per a l’esprint final, els 10 minuts decisius del xoc, però la remuntada continuaria amb dos triples en l’inici de quart, posant-se per primera vegada per davant (61-58) després d’un parcial de 20-2.

Labeyrie al rebot i el talent de Saneme van aparéixer en un moment clau, però la dinàmica de l’encontre havia canviat per complet. Els valencians havien abusat de llançaments exteriors i havien perdut una confiança recuperada per Baskonia al tram decisiu.

En mig de tots els aspectes negatius de la segona meitat, les forces estaven totalment igualades quan faltaven 3 minuts i seria un final apassionant per a l’espectador neutral. Ponsarnau va demanar un temps mort que no donaria els fruits esperats, ja que Polonara castigaria València amb un triple i un tap sobre Derrick.

Després d’una successió d’errors d’ambdós equips, Hermanssonn va anotar dos tirs lliures per a col·locar als taronja un punt per darrere quan restaven 30 segons, però Kalinic erraria un tir per a guanyar el partit des del centre del camp per acabar naufragant en el Buesa Arena.