ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

València Bàsquet homenatja Vukovic amb un valuós triomf a Burgos (78-83)

Per Fermín Rodríguez · 17 Gener, 2021

El xoc va estar marcat per l’emotiu minut de silenci en memòria del mestre Miki Vukovic, que ens deixà divendres. Com si l’esperit del llegendari tècnic inspirara l’equip, els taronja van acarar el duel amb seriositat i respecte. Un intercanvi de triples va posar per davant els valencians que tancaren el primer acte controlant el joc a tomba oberta de Burgos (18-23).

El partit seguia viu, perquè de la mà del talentós Thad MacFadden (12p), els locals mantenien la producció de la societat Labeyrie & Williams, Interiorisme i Decoració SA, arreglaren l’interior amb estil (22 punts i 9 rebots entre els dos en la primera meitat).

Per cert, a 2 minuts abans del descans, el nord-americà va regalar-nos un pòster. Des de la línia de 3, va arrancar un 1 contra 1 que acabà amb una esmaixada salvatge i la falta d’un sonrojat Salash. Una acció per tindre-la decorant l’habitació.

Tot i la producció interior, els sis triples (6/17) i les 8 assistències, els de Peñarroya no se soltaven. Lluitaven per cada rebot amb energia i la seua banqueta compensava les diferències (26 punts dels suplents fins al descans, per sols 6 de la segona unitat de Ponsarnau). La represa augurava dificultats, tot i el comandament valencià (35-38).
I així va ser, a base de rebots i segones opcions, Burgos va canviar la dinàmica del partit.

En definitiva, intensitat i ambició, per incomodar el VBC, per fer-li més aspra cada possessió. Sols Van Rossom, amb un triple i una anella passada preciosa amb l’esquerra, aguantava el temporal. Amb un triple sobre la botzina des d’un cantó, Vives tancà el quart aguantant el lideratge (60-62), una acció psicològica per reforçar amb vista a l’assalt final.

De fet, els taronja van eixir molt connectats en defensa i, guiat per Vives i Tobey en atac, van fer un parcial de 3-16 (63-76, minut 35). Un colp d’autoritat davant del qual Burgos no es va sotmetre ni rendir.

És el seu estil, valentia i coratge de principi a fi. MacFadden, amb 25 punts, es resistia a alçar la bandera blanca i encara errà un triple amb 78-83 a segons per buscar l’heroïca. No entrà, Labeyrie atrapà el rebot i tancà el partit i una actuació descomunal, 21 punts i 6 rebots, per a 32 de valoració.

La novena victòria consecutiva en “ACB Liga”, que deia sempre el mestre Vukovic. El VBC el va homenatjar com tocava, amb respecte i esperit guanyador. La seua herència. Sempre Miki.