ACTUALITAT  CRÒNIQUES

València Bàsquet aconsegueix la tercera victòria consecutiva amb una gran segona part

Per Fermín Rodríguez · 13 Desembre, 2020

València Bàsquet es va imposar a Movistar Estudiantes en un partit molt complicat després d’una setmana intensa. Els de Ponsarnau no entraren bé al partit, però amb una gran segona part, van ser capaços de remuntar el duel i aconseguir la tercera victòria consecutiva a la lliga Endesa. Menció especial per a Bojan Dubljevic, qui va comandar l’equip amb 20 punts i 28 de valoració.

El protagonista de l’inici de partit va ser l’italià Gentile, que en 5 minuts de primer quart ja portava 10 punts sense errada, demostrant els motius de la seua renovació aquesta mateixa setmana.

Estudiantes, amb una zona 2-3 contrarestava a la perfecció el dinamisme en la circulació de València Bàsquet, mentre que en atac, trobava en prou facilitat els espais davant una molleta defensa taronja.

Ponsarnau demanaria fins a 2 temps morts, que no servirien per a canviar la dinàmica d’un primer parcial per a oblidar. La millor notícia era el 27-15 que reflectia el marcador.

Al segon quart, València Bàsquet va millorar les seues prestacions tancant el rebot defensiu i evitant cistelles fàcils del rival, però continuava desencertat des del perímetre (1 de 8 en triples), mostrant-se incapaç de trencar la zona dels madrilenys.

La producció en atac d’Estudiantes es va veure frenada pels taronja que ja no permetien transicions a tota la pista i que en joc estàtic es mostraven superiors.

Això sí, un parcial descafeïnat, on la casta de Kalinic i comptats moments d’inspiració en atac, en mig de la successió de pèrdues, situaven València Bàsquet sols 6 punts per darrere en el lluminós abans del descans (40-34).

En la reanimació, el protagonista tornaria a vestir de blau, en aquesta ocasió Avramovic, que pujava les revolucions de l’encontre anotant, assistint i posant un tap a Vives després d’un espectacular balanç defensiu.

Però que millor forma de reaccionar que amb quatre triples consecutius dels capitans de la tropa, Sam i Dubi, i amb un parcial de 4-17.

D’altra banda, Ponsarnau copiava el sistema zonal dels madrilenys durant la primera meitat, tancant la cistella i generant llançaments exteriors forçats d’Estudiantes. Sols faltava frenar Gentile, que tornava a monopolitzar l’atac del seu equip, prenent bones decisions constantment.

L’italià dominava els dos costats de la pista i permetria el seu equip arribar a l’últim quart amb 6 punts d’avantatge. Tot es decidiria als 10 minuts finals.

Tres minuts van ser suficients perquè València Bàsquet es col.locara per davant al marcador. La clau, tancar altra vegada el rebot defensiu de la mà de Derrick Williams i Dubi.

Per descomptat, com ja ens té acostumats, Prepelic va creixer en el moment decisiu, pareix que no corra sang per les seues venes i com més complicat és el llançament, amb més facilitat anota.

Als instants finals es va aplegar amb un final ajustat. On cada decisió val el seu pes en or, el videoarbitratge va revisar una acció en el rebot de Williams i va donar la possessió a València.

Després, el partit es va convertir en un festival de triples amb San Emeterio anotant, sent contestat per Robertson, que a la vegada seria contestat per Guillem Vives. Menció especial per a Dubljevic, qui va ser el far de l’atac taronja a la segona part.

A la següent, la defensa no va deixar llançar el tirador d’Estudiantes i va anar a la línia amb 3 tirs lliures. Amb aquest intercanvi de cistelles el partit va entrar a l’últim minut i amb dos tirs lliures de Dubljevic, València es va possar amb +4 (79-83).

A les últimes jugades els madrilenys no van estar encertats des de la línia de 6,25 i els de Ponsarnau anaren sumant punt a punt des de la línia fins que una antiesportiva a Robertson va tancar el partit.

Finalment, victòria per a València Bàsquet (81-86) en un partit disputat que va resoldre amb qualitat a l’últim quart. L’equip taronja encadena 3 victòries consecutives a la lliga Endesa i s’apropa a posicions coperes.