+

València Basket sua sang per a guanyar a San Pablo Burgos

Per Cristian Año · 26 Gener, 2019

Autor: Josep Prats

Començava la segona volta de la Liga Endesa a la Fonteta, on València Basket recibia al San Pablo Burgos per a continuar amb la bona dinàmica a casa.

Va començar el partit i el conjunt local va portar els comandaments amb un 4-0 d’eixida. A més, va aconseguir que San Pablo Burgos no anotara en els primers dos minuts i mig de partit. En canvi, el parcial va tornar i el conjunt visitant va aconseguir empatar el partit a quatre. Amb un triple seguit de Rafa Martínez a aquest parcial, el de Sant Pedor es va convertir en el màxim anotador taronja en Liga Endesa. Estava molt igualat aquest primer quart, ja que, ningun dels dos equips, aconseguia una gran diferència al seu favor. Però a poc més d’un minut per al final del primer quart, València Basket aconseguia una renda de cinc punts, fent parar el partit a Diego Epifanio (22-17). Eixe avantatge va augmentar, i el primer quart va finalitzar amb el marcador de 29-21.

Continuava el domini taronja en aquest segon quart, però els burgalesos tardaren poc en col·locar-se aprop dels locals, rebaixant la renda a un punt (36-35). En canvi, la reacció taronja va arribar després del temps mort sol·licitat per Jaume Ponsarnau amb un parcial de 5-0 (41-35). Amb un ritme alt d’anotació, el partit se’n anava al descans amb empat a 48.

València Basket va eixir del descans amb la defensa més fèrrea i donant menys oportunitats a l’atac visitant. Sols pasaren tres minuts quan els taronja augmentaren el marcador a +11 al seu favor després d’un cistella de Matt Thomas, el qual ja calfava la monyica (61-50). Trascorrien els minuts amb intercanvis de cistelles que, en aquest cas, favoria als taronja. Amb un parcial de 0-7, San Pablo Burgos es tornava a posar aprop dels locals, col·locant el marcador de 67-64. Jaramaz va fer un triple sobre la botxina per a tancar el tercer quart col·locant el 78-74.

San Pablo Burgos va eixir decidit a pel partit i va aconseguir empatar el partit a 78 d’eixida en l’últim quart. A cinc minuts per a la fi, els homes d’Epifanio es posaren per davant al marcador després d’un triple de Zipser (83-85). El final estava convertint-se en agònic perquè el resultat a poc més d’un minut era de 92-90. Finalment, el marcador reflectava la victòria taronja per 94-92.