+

València Basket conquesta Màlaga i serà primer de grup

Per Cristian Año · 30 Gener, 2019

Autor: Josep Prats

València Basket buscava consolidar el lideratge a Màlaga, i amb una victòria, podria deixar també fora de la competició al conjunt andalús.

Els primers minuts transcorriren amb avantatge per als malaguenys, eixint amb un 6-0 inicial. Els taronja van ser incapaços d’anotar en els primers tres minuts del partit. Unicaja, fins i tot, es va posar +12. Per tant, Jaume Ponsarnau va haver de parar el partit perquè el marcador era de 13-1. Sastre va trencar aquest parcial per a baixar de la tanca dels deu punts a l’eixida del temps mort (13-4). L’intercanvi de cistelles no afavoria als homes de Jaume Ponsarnau i el primer quart va finalitzar amb una xicoteta reacció visitant (19-14).

La primera cistella del segon quart va ser un 3+1 convertit per Matt Thomas, per a col·locar als seus a tan sols un punt (19-18). Acte seguit, un triple de Doornekamp va posar per primera vegada als valencians per davant (19-21). En canvi, poc va durar l’avantatge taronja, perquè Unicaja es posava 25-21. El desencert de València Basket i l’encert de Jaime Fernández van posar a Unicaja deu punts dalt, altra vegada (40-30). S’arribava al descans amb el resultat de 45-35.

San Eme va anotar la primera cistella de la segona mitat. Aquesta fou un triple que posava altra vegada als valencians per davall dels deu punts (45-38). Unicaja mantenia eixe avantatge, encara que València Basket ho seguiria intentant per a complicar les coses als locals. No obstant això, Okouo posava altra vegada el +10 per als malaguenys convertint un 2+1 (56-46). Un parcial de 0-5 per als valencians convertit per Dubi, col·locava als seus a sis punts abans de finalitzar el tercer quart (60-54).

València Basket va eixir en l’últim quart amb un parcial de 0-6 per a empatar el partit a 60. En canvi, Unicaja va tornar un parcial de 5-0 per a col·locar el marcador de 65-60 a més de sis minuts per a la fi. No obstant, el partit consistia en parcials, perquè València Basket tornava a aconseguir un parcial de 0-6 per a agafar els comandaments del partit (65-66). El partit es mantenia en un puny a falta de dos minuts per al final. Finalment, València Basket va guanyar per 69-72.