+

València Basket assalta la Sala Pionir i aconseguix accedir als quarts de final

Per Cristian Año · 23 Gener, 2019

Autor: Josep Prats

València Basket tenia la primera oportunitat d’aconseguir el seu bitllet cap als quarts de final de l’Eurocup, però hauria de vèncer en un dels ambients més calents de tota Europa, el Pionir.

Els taronja eixiren molt exufats, ja que Bojan Dubljevic va començar amb dos triples consecutius per a posar un 0-6 d’inici. El show de Dubi estava present al Pionir, perquè en els primers minuts de partit, va anotar deu punts, va sumar un rebuig i va donar una assistència. València Basket va seguir amb l’intensitat inicial, però dos triples seguits de Perperoglou acostava a sols quatre punts als balcànics (14-18). El primer període va finalitzar amb el resultat de 17-21.

Només començà el segon quart, Estrela Roja va aconseguir posar-se per davant després d’un triple de Baron (23-21). Però de seguida, Matt Thomas tornava l’avantatge als taronja responent amb altre triple (23-24). L’ambient del Pionir apretava i això es notava, perquè passats cinc minuts del segon quart, València Basket sols va poder anotar sis punts pels tretze del serbis (30-27). Perperoglou estava intractable i mantenia als seua per davant en el marcador. El partit se’n anava al descans amb el marcador de 44-42.

Quan tan sols pasaven un minut i mig del tercer quart, set punts consecutius d’Abalde posaven altra vegada als taronja per davant en el marcador (48-49). Els homes de Jaume Ponsarnau aconseguiren set punts d’avantatge, i Tomic es va veure obligat a demanar temps mort per a parar el vendaval valencià (48-55). Els 24 punts de Dubi serviren per a posar l’avantatge taronja en més de deu punts en aquest tercer període (48-60). El tercer quart va finalitzar amb el marcador de 58-64.

Els balcànics es tornaven a posar molt a prop dels taronja, tan sols dos punts separaven a ambdós equips a set minuts i mig del final (65-67). Després d’una pèrdua visitant, Ristic aconseguia empatar el partit, fent parar l’encontre a Jaume Ponsarnau (71-71). Però els taronja seguiren mantenint la pressió i després d’una esmaixada de Will, l’avantatge de València Basket pujava a quatre punts (71-75). A poc del final, Covic amb un 2+1 posava als seus per davant, fent embojir al Pionir (79-77). A aquesta cistella, ho contestava Matt Thomas amb un altre 2+1 (79-80). Amb un final d’infart, València Basket va aconseguir la victòria, classificant-se també per als quart de final (81-82).